Aegon huisdierenverzekering Je huisdier goed verzekeren

Wil jij je dieren verzekeren bij een betrouwbare partij? Kies dan voor de verzekering van Aegon. Je hond of kat is dan altijd zeker van een goede dekking. In deze post behandelen we alle voordelen en naderen van de Aegon honden en katten verzekering. Met zijn jarenlange ervaring in de verzekeringsmarkt is Aegon in staat uitstekende service te verlenen op dit producten. Hun klantenservice is erg goed en je kunt altijd alles online declaren. Doordat je slechts €50 eigenrisico hoeft te betalen op deze dierenverzekering is het erg aantrekkelijk. Wel kun je uitsluitend honden en katten verzekeren, geen cavia’s, konijnen, slangen of vogels bijvoorbeeld. Wel zijn alle hondenrassen en kattenrassen welkom.

Voordelen

 • Het maakt niet uit wat voor hond of kat je hebt
 • Je kunt altijd zelf kiezen waar je zorg wilt ontvangen (vrije keus)
 • Je dier verzekerd bij ziekte en bij ongevallen
 • Nooit meer onverwachte medische kosten betalen

Nadelen

 • Uitsluitend honden en katten (ook puppies en kitten)
 • Vaccinatie, castratie en sterilisatie zijn niet gedekt

Hoe komt de premie bij Aegon tot stand?

Het minimale tarief voor een hond is €12,64 en voor een kat €10,16. Er wordt gebruik gemaakt van verouderingstoeslag. Hoe ouder je diertje, hoe duurder de premie. Logisch ook, want de kans op zorg en medische hulp neemt toe. De jaarlijkse prijsstijging kun je vinden in je online Aegon account en op het polisblad.

Aanvullende dekkingen
Op dit moment zijn er bij Aegon aanvullende dekkingen af te sluiten boven op de standaard polis. Het gaat hierbij om de dekking voor crematie en de reismodule. Met de aanvullende module Crematie bent u verzekerd voor de kosten van de crematie (inclusief vervoer) van uw huisdier. Als u de buitenland module afsluit is uw hond of kat ook verzekerd voor de ziektekosten die in het buitenland worden gemaakt. Let op: er zijn wel altijd extra voorwaarden van toepassing en een maximum uitkeringsbedrag.

Gezondheidsvragen
Niet alle dieren kunnen standaard worden verzekerd bij Aegon. Er geldt een speciale gezondheidscheck. Hierbij moet je antwoord geven op de volgende vragen:

 1. Is uw huisdier in de afgelopen 6 maanden naar de dierenarts geweest vanwege klachten?
 2. Heeft uw huisdier gezondheidsklachten, waarvoor hij/zij binnen 3 maanden naar de dierenarts en/of dierenartsspecialist moet?
 3. Heeft uw huisdier een chronische aandoening?
 4. Heeft uw huisdier ooit een operatie ondergaan aan het skelet, een gewricht of aan de buik? (castratie hoeft u niet mee te tellen)
 5. Heeft uw huisdier ooit een dieet voorgeschreven gekregen?

Het is mogelijk dat na het beantwoorden van deze vragen een verzekering voor uw huisdier bij Aegon wordt uitgesloten. Neem voor vragen daarover contact op met hun klantenservice. Bekijk alle hondenverzekeringen en kattenverzekeringen of bezoek Petplan.