Goedkoopste huisdierenverzekering

Ben je op zoek naar de goedkoopste huisdierenverzekering van Nederland? Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun hond, kat, paard of konijn te verzekeren. Net als we voor onszelf een zorgverzekering afsluiten, zo kiezen we er ook steeds vaker voor om onze geliefde huisdieren te verzekeren. Mocht er onverwacht iets gebeuren, bijvoorbeeld een ongeluk of een ziekte, dan krijg je niet te maken met een forse rekening. Een goedkope polis voor jouw huisdier is er al vanaf €5,00 per maand. De hoogte van de premie hangt af van het diersoort, het gewicht en het ras, de leeftijd en de gekozen dekking.

Tip: vind de voordeligste huisdierenpolis door verzekeraars te vergeljken

Inmiddels zijn er flink wat aanbieders van betaalbare huisdierenverzekeringen waar je uit kunt kiezen. In de vergelijker hieronder vind je de meest populaire: Petplan, Ohra, InShared, Hema en Aegon. In deze tabel vind je de laagste premies van een hond, kat, het eigen risico en de maximale vergoeding. Je kunt doorklikken naar de verschillende verzekeraars voor meer informatie. De goedkoopste huisdierenverzekering van Nederland is er vanaf €5,38 p/maand. Let op: dit is een vanafprijs. De uiteindelijke premie wordt bepaald door o.a. het ras, gewicht, leeftijd en jouw wensen. Hoe completer de verzekering, hoe hoger de polis.

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Besparen op de huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering kost je al gauw €60,00 per jaar. Bij wat oudere dieren of bijzondere rassen gaat dit al gauw naar €100 – €150 per jaar. Hoe kan ik nu besparen op mijn polis? Hieronder geven we een aantal tips die jou helpen om te besparen op de maandelijkse poliskosten:

  • Kies de juiste dekking. Bedenk van tevoren goed welke behandelingen wel/niet realistisch zijn voor jouw hond of kat. Op die manier voorkom je dat je een te hoge of lage polis afsluit
  • Kijk kritisch naar aanvullende dekkingen. Deze zijn vaak erg duur en voegen niet veel toe van het basispakket
  • Bij honden en katten op oudere leeftijd is een crematiedekking een goed idee
  • Je kunt eventueel kiezen voor een hoger eigen risico bij een gezond en jong dier. Het is natuurlijk altijd een risico, maar veel dieren hebben de eerste periode van hun leven helemaal geen zorg nodig. Je bespaart dan fors op de maandelijkse poliskoten

Wat is de goedkoopste hondenverzekering van Nederland?
De voordeligste hondenverzekering van Nederland is op dit moment de polis van Petplan. Deze is beschikbaar vanaf €23,22 per maand. Dit is een polis inclusief diergeneesmiddelen en opname en verblijf in het dierenkliniek. Ook veel voorkomende operaties zijn hierbij inbegrepen. De maximale vergoeding bedraagt €3.000 en de maximale leeftijd van de hond is 8 jaar.

Wat is de voordeligste kattenverzekering van Nederland?
De voordeligste kattenverzekering is op dit moment de polis van Aegon. Deze polis dekt o.a. consulten van de dierenarts, gebruikelijke geneesmiddelen, opname in kliniek, operaties, röntgen-, en bloedonderzoek en MRI- en CT-scans. De maximale vergoeding bedraagt €2.500 en de kat mag maximaal 7 jaar zijn.

Waar is de premie van mijn dierenpolis op gebaseerd?
De premie hangt af van het soort huisdier, leeftijd, ras en de gekozen dekking. Oudere dieren of bijzondere rassen zijn duurder om te verzekeringen. Hele oude dieren of honden en katten die al lange tijd niet gezond zijn kunnen worden geweigerd.

Hoe kan ik besparen op mijn verzekering?
Verdiep je in de verschillende polissen en maak een inschatting welke zorg je wel/niet nodig hebt. Kijk kritisch naar dure aanvullende verzekeringen. Je kunt ook besparen door te kiezen voor een hoger eigen risico. Daarnaast is het verstandig om regelmatig de polissen van de verschillende verzekeraars te vergelijken.