Kattenverzekering

De kattenverzekering is populairder dan ooit. Tienduizenden Nederlanders houden tegenwoordig een kat als huisdier. Sterker nog: de poes of kater is steeds vaker onderdeel van het gezin. Voor jouw kat wil je de beste zorg. Maar ook jouw huisdier kan zomaar iets overkomen. Een ongelukje of een ziekte kan je soms voor een onmogelijk dilemma zetten: kies ik voor mijn kat, of voor mijn portemonnee? Om te voorkomen dat jij deze onmogelijke beslissing ooit hoeft te maken kan je een kattenverzekering afsluiten. Wat is het, wat zijn de voordelen, en welke aanbieders zijn er allemaal? Op deze pagina kom je het allemaal te weten!

Kattenverzekeringen vergelijken mei 2024

Zoek jij een betaalbare en gewoon goede huisdierenverzekering voor jouw kat? Er zijn vrij veel aanbieders, elk met hun eigen prijzen, pakketten en voorwaarden. In de tabel hieronder vind je in een handig overzicht de meest populaire verzekeraars. Je ziet direct de vanafprijzen. Wil je meer info over bijvoorbeeld Petplan of Hema? Klik dan door voor meer informatie. Of ga direct naar de aanbieder om jouw kattenverzekering online af te sluiten.

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een kattenverzekering:
Een kattenverzekering is er al vanaf een paar euro in de maand. Maar wat zijn nu precies de voordelen van zo’n polis? We sommen graag de belangrijkste voordelen voor je op:

  • Je bent verzekerd voor de medische zorg van jouw kat
  • Je komt niet voor onverwachte hoge kosten
  • Een groot deel van de mogelijke behandelingen en medicaties wordt gedekt door de verzekeraar
  • Je hoeft geen onmogelijke keuzes te maken tussen de kat en een forse rekening

Wat vergoedt een dierenverzekering voor mijn kat?

Een huisdierenverzekering voor de kat is vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. Tegen een vaste premie in de maand ben je verzekerd tegen de beste zorg. Het grote verschil met een zorgverzekering is dat een kattenverzekering veel goedkoper is. Vanaf een paar euro in de maand ben je al verzekerd. De meeste assuradeurs werken met een basispakket waarin de meest voorkomende behandelingen en medicaties al worden afgedekt. Je moet dan meestal denken aan:

  • Consult bij de arts
  • Bloedonderzoek, urineonderzoek
  • Het laten maken van röntgenfoto’s
  • Verschillende noodzakelijke operaties en behandelingen
  • Vaccinaties

Laat jij jouw kitten elk jaar controleren bij de arts? Laat jij jouw kan inenten? En vind je het fijn dat – wanneer de kat zich niet lekker voelt – je ‘m zonder nadenken kunt laten onderzoeken? Je bent dan zo een paar honderd euro kwijt. Met een verzekering hoef je nergens aan te denken, en je bent al klaar voor minder dan 10 euro in de maand. Het verzekeren van sommige raskatten is wel wat duurder. Denk aan een verzekering voor de Cornish Rex, Amerikaanse Korthaar of Sphynx. Let op: niet alles is standaard gedekt. Zaken als gebitsbehandeling, castratie of sterilisatie, een reisverzekering of euthanasie is soms alleen inbegrepen bij speciale aanvullende verzekeringen. Die kun je overigens voor elke poes of kater afsluiten, dus ook voor de Ragdoll, Exotic en de populaire Maine Coon.