Hondenverzekering

Uw hond verzekeren met een hondenverzekering? Met z’n dik 2 miljoen honden is Nederland een Land met veel hondenliefhebbers, alle soorten rassen honden lopen door onze bossen en over onze straten. Omdat wij zo van onze hond houden willen wij het beste voor het dier. Naast goede voeding, goede medische verzorging, hondentraining etc. overwegen steeds meer mensen om de hond tegen ziektekosten te verzekeren en een hondenverzekering af te sluiten (Berner Sennenhond, Staffordshire Bull Terrier, Chihuahua of Boxer). Bekijk hieronder direct de beste verzekeraars.

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Op de markt van hondenverzekeringen zijn er een aantal grote spelers actief, zo zijn er de van oudsher gespecialiseerde aanbieders van de huisdierenverzekering en dan met name de hondenverzekering, zoals Proteq en Petplan. Proteq is met het meeste verzekerde huisdieren / honden de grootste verzekeraar op het gebied van huisdieren in Nederland. Bij Proteq krijgt u een mooie uitgebreide dekking qua zorgkosten tegen een scherpe premie voor hetgeen u krijgt. Sinds de zomer van dit jaar (2011) is de maximale vergoeding die zij bieden veruit het hoogste van alle hondenverzekeringen op de markt, zij vergoeden per jaar maar liefst maximaal 5000 euro.

Verschillende verzekeringen voor honden

Bij Petplan kunt u kiezen uit drie pakketen, het standaard pakket, het plus pakket en het totaalpakket. Daarnaast zijn nog aanvullende dekkingen mogelijk om uw hond uitgebreider te verzekeren. Met een scherpe premie ligt de huisdierenverzekering van Petplan ook goed in de markt. Andere mogelijke verzekeraars die een gunstige hondenverzekering in hun pakket hebben zijn de hondenverzekeringen van Ohra en Neckermann. Wanneer u het linkje bovenaan deze pagina aanklikt kunt u per hondenverzekeraar meer vinden over de dekking die zij bieden, de voorwaarden en de premie die zij hanteren. Ga snel kijken en vandaag nog uw hod goed verzekeren.

Verzekering voor de hond
Bij elke hondenverzekering verschilt het wat er allemaal wel en niet gedekt word. De meest voorkomende medische problemen worden gedekt bij het basispakket. Dit basispakket is natuurlijk nog uit te breiden met aanvullende hondenverzekeringen. De premie die betaald word voor een hondenverzekering word vastgesteld aan de hand van zijn leeftijd, het ras, het volgroeide gewicht en het geslacht van uw hond. Het beste is om de hondenverzekering af te sluiten als de hond nog jong is, omdat de premie dan het laagst is en deze blijft meestal gelijk na het afsluiten van de verzekering. Het is zeer aan te raden u van te voren even te oriënteren in de verschillende verzekeringen die er zijn. Ook al is het verschil niet erg groot, dit voorkomt wel dat u later voor verassingen komt te staan. Op deze website hebben wij ook uitgelegd wat nou precies de verschillen zijn.

Aan welke eisen moet mijn hond voldoen voor een hondenverzekering?

Als u een hondenverzekering wilt afsluiten zal u hond aan enkele voorwaarden moeten voldoen. Uw hond zal een identificatiechip moeten hebben. Mocht uw hond deze identificatiechip nog niet hebben worden de kosten hiervan vergoed door de verzekeraar waar u de hondenverzekering gaat afsluiten. Er zijn ook nog andere voorwaarden zoals bijvoorbeeld dat u bij Ohra geen honden kunt verzekeren die ouder zijn dan zeven jaar en bij Petplan ligt dit maximum op twaalf jaar. Dit zijn allemaal dingen waar u rekening mee zal moeten houden bij het uitkiezen van een hondenverzekering voor uw Franse Bulldog, Engelse Bulldog, Cavalier King Charles Spaniel of Jack russel.

De basishondenverzekering, wat dekt het?

Dit is natuurlijk afhankelijk van de verzekeraar waar u de hondenverzekering heeft afgesloten, maar over het algemeen worden de meest voorkomende klachten altijd wel gedekt bij een basisverzekering. Enkele voorbeelden van deze klachten zijn röntgenfoto’s, een consult bij de dierenarts, de opname en verblijf in de kliniek, narcose, sondevoeding en nog veel meer. Wat dan niet gedekt word door de basishondenverzekering zijn sterilisatie, castratie en crematie van uw overleden hond. Hiervoor kunt u echter wel aanvullende verzekeringen afsluiten. Nog iets om rekening mee te houden is dat er rashonden zijn die rasgebonden ziektes kunnen oplopen. Deze worden vaak niet vergoed door de verzekeraar. Al met al levert zo’n hondenverzekering erg veel voor u op, want u bent er namelijk altijd zeker van dat u uw hond kunt laten behandelen en helpen. Het is erg fijn de zekerheid te hebben dat uw hond geholpen kan worden ongeacht uw financiële situatie en bovendien bespaard het u nog een hoop geld ook!