Puppyverzekering

Het kopen van een puppy is echt een feestje. Wat is er nu mooier dan zo’n vrolijk en onbezonnen diertje in huis? Jouw nieuwe pup verdient natuurlijk alle zorg en aandacht. Maar het kan zomaar gebeuren dat jouw pup iets overkomt. In dat geval is een dierenverzekering een geruststellende gedachte: je kunt jouw hondje de beste zorg garanderen, terwijl je niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan. Op deze pagina vind je meer informatie over het onderwerp. Klik in de tabel hieronder op een verzekeraar naar keuze om je huisdier direct goed te verzekeren.

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een verzekering voor mijn puppy?
Het afsluiten van een puppyverzekering is in veel gevallen een goed idee. Veel mensen stellen het afsluiten van zo’n verzekering uit tot het dier wat ouder is of zodra er problemen ontstaan. Het nadeel van een verzekering op latere leeftijd afsluiten is dat er een wachttijd geldt, dat er bepaalde ziektes worden uitgesloten of dat de premie erg hoog is. Bij een puppyverzekering stap je altijd laag in, en de verzekering is direct actief. Een ander voordeel is dat meteen de basiskosten in het eerste jaar gedekt worden. Een pup wordt vaak ingeënt of gechipt: deze kosten worden standaard gedekt bij de meeste huisdierenverzekeringen. De voordelen noemen we graag nog even in het kort op:

  • Er is geen wachttijd, jouw pup is meteen verzekerd. Al voordat je ‘m ophaalt kan je de polis afsluiten.
  • Het is een stuk goedkoper dan wanneer je een verzekering voor een oudere hond afsluit.
  • De kosten die vaak in het eerste jaar al om de hoek komen kijken als inenten en chippen zijn meteen gedekt.
  • Mocht jouw pup iets overkomen dan weet je zeker dat je niet voor enorme kosten komt te staan.

Verzekering voor puppy vergelijken (mei 2024)

Sta jij op het punt om een puppverzekering af te sluiten? Er zijn vandaag de dag nogal wat aanbieders. Petplan, Reaal dier & zorg, Ohra, Inshared, Hema en Aegon zijn de meest bekende aanbieders van deze polissen. Elke verzekeraar heeft zo weer zijn voordelen en voorwaarden. In de bovenstaande tabel zie je in een overzicht welke verzekeraars er zijn, en wat de kosten zijn. Wil je meer informatie over een bepaalde aanbieder? Bijvoorbeeld of een bepaalde behandeling wel/niet vergoed wordt, of wil je weten welke aanvullende verzekeringen er mogelijk zijn? Klik dan hieronder door naar een pagina van de verzekeraar. Hier vind je uitgebreide informatie.

Waar moet ik op letten?
Sta jij op het punt om een verzekering voor jouw pup af te sluiten? Kijk dan niet alleen naar prijs. Er zit vaak maar een paar euro verschil tussen de maandelijkse premies. Kijk eerder naar de inhoud en de voorwaarden van de polis. Hieronder geven we je graag een aantal tips waar je op moet letten bij het afsluiten van een hondenverzekering:

  1. Wat is het maximale bedrag per jaar dat wordt uitgekeerd?
  2. Welke behandelingen worden wel/niet vergoed?
  3. Wat is het eigen risico? Dus hoeveel betaal ik zelf per declaratie
  4. Welke overige services biedt de verzekeraar? Kan ik de klantenservice bijvoorbeeld goed bereiken, en kan ik eenvoudig online declareren?

puppyverzekering vergelijken

Probeer dus een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de verschillende polissen alvorens je een beslissing neemt. Vaak loont het ook om reviews en ervaringen van andere puppybezitters te lezen. Op die manier kom je er al gauw achter wat wel en wat geen geschikte verzekeraar is.