Flatcoated Retriever verzekeren? Een dierenverzekering voor jouw hond al vanaf €6,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Flatcoated Retriever biedt jou ontzettend veel liefde. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw hond kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Flatcoated Retriever biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand is jouw hond verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld Europese medische zorg en CT-scan. Verzekeraars als Reaal of nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.700 oplopend tot €5.300. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je nationale Flatcoated Retriever verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Flatcoated Retriever is jouw maatje. Vanzelf verlang je naar de beste zorg voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering verzeker je het dier van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.600 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €7,75 per maand

Euthanasie en inslapen

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €75), echter kan dit ook lokaal (plus minus €150). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende keuzes: destructie, cremeren of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Flatcoated Retriever geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een minder dominant dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €195. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere polissen is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-flatcoated-retriever

Wat kost een Flatcoated Retriever verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is flink goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €10,5 en €44 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Meerdere factoren liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico worden meegenomen. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €9,15 per maand. Onmiddellijk te weten komen wat de verzekering voor de Flatcoated Retriever exact kost? Selecteer een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en check de premie van april 2024. Alternatief: verzekering White Swiss Shepard Dog afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Flatcoated Retriever verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking gezien die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Grofweg gaat het zo:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Flatcoated Retriever

Consult Vergoeding
Consult €36
Consult weekend / avond €74
Chippen €49
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €72
CT-scan €154
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €73,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering kiezen voor jouw Flatcoated Retriever (reu of teef? Graag noemen we nuttige variabelen die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de hond liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Check zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle behandelingen en medicaties zijn inbegrepen. Bekijk grondig de voorwaarden van de polis. Is huidallergie behandeling wel of niet vergoed? En wat kan ik verwachten omtrent heupbehandeling?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €2.000 t/m 3.900. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, en het percentage is vaak max. 40%. Check ook alles over een Airedaleterriër verzekering.

Dierenverzekering Flatcoated Retriever vergelijken april 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel een kwalitatieve verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Flatcoated Retriever vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere gewicht, medisch verleden, geslacht, leeftijd, het ras. Onderstaand vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
Samengesteld door artsen
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Opname kliniek
Bewust of Comfort
Account via internet

ohra-verzekering

Ohra

Operaties
Direct geregeld
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Operaties
Health check
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Heupen verzekerd
Scherpe premie rasdieren
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Vandaag nog verzekerd
Met buitenland
Ongeacht welk ras/afkomst

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. Het merendeel van de aanbieders hanteert een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, een intensieve opname of geneesmiddelen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Bij een aantal aanbieders kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Niet zelden zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: verzekering Reaal afsluiten.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de partijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-dekking
 • Gebit-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Flatcoated Retriever afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!