Airedaleterriër verzekeren? Een dierenverzekering voor je hond vanaf €9 per maand

De Airedaleterriër staat voor ontzettend veel toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw hond kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Airedaleterriër biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere homeopaat behandeling of fotodynamische therapie. Verzekeraars als Reaal of andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.400 tot en met € 2.900. Op deze webpagina ontdek je alle Airedaleterriër verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Airedaleterriër is jou heel wat waard. Natuurlijk wens je optimale zorg voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering verzeker jij jouw huisdier van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een lokale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.700 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Beginnend bij €5,85 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of gewoon te ziek? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €95), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €180). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Inzake het afscheid zijn er verschillende mogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Airedaleterriër geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een aangenamer gezinslid. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €220. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere polissen is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-airedaleterrier

Wat kost een Airedaleterriër verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is aanzienlijk betaalbaarder dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €15,5 en €40,5 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal factoren zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico werken mee in de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €6,6 per maand. Moeiteloos te weten komen wat de verzekering voor de Airedaleterriër exact kost? Navigeer naar een verzekeraar, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Je kunt ook direct een verzekering West highland white terrier afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Airedaleterriër verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder aangetroffen met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Is jouw hond een kruising? Voer dan in het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Airedaleterriër

Ingreep Kosten
Consult €44
Consult weekend / avond €71
Chippen €45
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €75,5
CT-scan €152
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €74,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Vandaag nog een puppy verzekering afsluiten voor de Airedaleterriër (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende factoren die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen de de premie per maand Vergeet niet, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Start altijd met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle ingrepen en pillen zijn inbegrepen. Controleer zorgvuldig de kleine lettertjes. Wordt nest enting voor fokkers ook inbegrepen? En in hoeverre zijn zaken gedekt als heupbehandeling?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.500 en 5.000. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €125, kies je een percentage dan moet je denken aan 35%. Misschien ook interessant: Xoloitzcuintle verzekering.

Dierenverzekering Airedaleterriër vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Deze tijd is het aanbod enorm. Wat is nu de beste of goedkoopste verzekering? Aan de hand van deze website kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Airedaleterriër vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal dier & zorg. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld postcode, gewicht, medisch verleden, het ras, geslacht. Hierna ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Handig dierenadvies
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Betrouwbaar Reaal
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Delta Lloyd
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
Geldt ook op vakantie
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Scherpe premie rasdieren
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
Korte wachttermijn
Alle rassen welkom

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De erkende partijen biedt een soort van basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Vanzelfsprekend een regulier consult, foto’s maken bij de dierenarts, een intensieve opname of geneesmiddelen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Bij verscheidene partijen kies je zelf het eigen risico. Bij veel partijen is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Klik verder naar: Overzicht huisdierverzekeringen.

Aanvullende verzekering
De erkende verzekeringsmaatschappijen hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen. De polis zelf valt iets hoger uit, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Airedaleterriër afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!