West highland white terrier verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €6 per maand

Jouw West highland white terrier geeft jou volop vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw viervoeter kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de West highland white terrier biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere radioactieve jodium behandelingen of transplantaties met lichaamseigen cellen. Maatschappijen als Inshared of andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.700 en €3.300. Op deze website tref je bekende West highland white terrier verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw West highland white terrier is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend ga je voor optimale zorg voor jouw huisdier. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg je het diertje van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval hoge rekeningen. Vaak maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.600 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Premie vanaf €5,5 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? Dan is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €85), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €180). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt in de polis. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal varianten: begraven, cremeren of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het casteren maakt dat een West highland white terrier geen puppies meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €310. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere assuranten is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-west-highland-white-terrier

Wat kost een West highland white terrier verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is stukken betaalbaarder dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €12,75 en €33,5 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Tevens wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en de hoogte van het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €9,45 per maand. Moeiteloos ondervinden wat de verzekering voor de West highland white terrier tot op de komma kost? Navigeer naar een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en check de premie van mei 2024. Interessant: verzekering Toypoedel afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte West highland white terrier verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een aanbieder gezien met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? In veel gevallen werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Gaat het om een kruising? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven West highland white terrier

Ingreep Prijzen
Consult €39
Consult weekend / avond €63
Chippen €47
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €151
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €71

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering afsluiten voor de West highland white terrier (reu of teef? Graag noemen we verschillende dingen die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je vindt dan al snel een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de maandelijkse kosten. Echter, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Start altijd met premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle ingrepen en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Achterhaal goed de kleine lettertjes. Wordt radioactieve jodium behandelingen ook gedekt? Of hoe zit het met radiotherapie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.700 en 6.000. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 15 – 25%. Mogelijk ook relevant: Welsh Corgi verzekering.

Dierenverzekering West highland white terrier vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Aan de hand van de vergelijkingstool kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de West highland white terrier vergelijken. Hier tref je aanbieders als Ohra. Variabelen die de premie bepalen zijn o.a. geslacht, gewicht, leeftijd, het ras, postcode. Onderstaand lees je meer over enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
Diergeneeskunde Utrecht
Declaren via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Alternatieve therapieën
Gemoedsrust

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
Delta Lloyd
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
De eerlijke verzekering
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Beste zorg bij ziekte
Ook voor puppy’s

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
Identificatiechip
Gemoedsrust

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of medische hulpmiddelen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Niet zelden kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: AEGON verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering
Het gros van de partijen kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond castreren
 • Crematie
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering West highland white terrier afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie van de dierenverzekering!