Xoloitzcuintle verzekeren? Een verzekeringspakket voor je hond vanaf €8,25 per maand

Jouw trouwe Xoloitzcuintle betekent ontzettend veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. Dan wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Xoloitzcuintle biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld puppie vaccinatie en transponder plaatsen. Maatschappijen als Inshared of andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.900 oplopend tot €5.200. Via deze pagina ontdek je bekende Xoloitzcuintle verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Xoloitzcuintle is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend streef je naar het allerbeste voor jouw hond. Met een dierenverzekering verzeker je jouw hond van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. Vaak kan je gewoon naar een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.600 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €8,45 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €70), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €155). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Wat betreft afscheid heb je ’n aantal mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Xoloitzcuintle zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een huisdier dat minder wegloopt. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €265. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere partijen is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-xoloitzcuintle

Wat kost een Xoloitzcuintle verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is natuurlijk veel voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €9,5 – €35 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras of de kruising van het dier. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €9,25 per maand. Direct weten wat de verzekering voor jouw Xoloitzcuintle tot op de komma kost? Kies een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van april 2024. Interessant: verzekering Welsh Corgi afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Xoloitzcuintle verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket tegengekomen die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? In de regel werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Xoloitzcuintle

Situatie Prijzen
Consult €44
Consult weekend / avond €70
Chippen €41
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €68
CT-scan €143
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €76,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering voor de Xoloitzcuintle (reu of teef? Graag noemen we een aantal onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een aanbieder. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan altijd een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) beïnvloeden de premie per maand Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. Start altijd met het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer goed wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle operaties en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Bekijk goed de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt vaccinaties wel of niet vergoed? En hoe zit het met ontvlooien?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.400 en 4.200. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, percentages zijn rond de ongeveer 30%. Mogelijk ook relevant: White Swiss Shepard Dog verzekering.

Dierenverzekering Xoloitzcuintle vergelijken april 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Via de dierenverzekeringvergelijker kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Xoloitzcuintle vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als gewicht, medisch verleden, leeftijd, geslacht, postcode. Onderstaand ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Rontgenonderzoek
Met tips & weetjes
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Diervriendelijk
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
€2500 – €5000
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

Castratie
50% of 100% gedekt
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Tandzorg
Scherpe premie rasdieren
Online account

aegon-verzekering

Aegon

Kies je eigen dekking
Leeftijdsafhankelijk
Alle rassen welkom

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De erkende maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een ingreep of pillen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Bij een aantal aanbieders kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Inshared huisdierdekking.

Aanvullende verzekering
Veel van de partijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tandheelkunde
 • Bloedonderzoek

Verzekering Xoloitzcuintle afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie voor een dierenverzekering!