Alaska malamute verzekeren? Een huisdierverzekering voor honden al vanaf €8,25 per maand

De Alaska malamute geeft jou een hoop gehechtheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: ook jouw hond kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Alaska malamute is een oplossing. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan operatie met narcose en/of KC of Pneumo vaccinatie. Assuradeurs als Hema of andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.700 oplopend tot €3.200. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je erkende Alaska malamute verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Alaska malamute is jouw trouwe viervoeter. Vanzelfsprekend wens je uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer jij het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.300 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €7,95 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ernstig ziek? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €80), maar is ook op locatie mogelijk (circa €170). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Wat betreft afscheid zijn er verschillende varianten: cremeren, begraven of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Alaska malamute geen puppies meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer gezinslid. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €325. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere partijen is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-alaska-malamute

Wat kost een Alaska malamute verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw hond verzekeren is aanzienlijk goedkoper dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €11,75 en €39 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Allerlei factoren bepalen de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw hond. Vanzelfsprekend spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico zijn van belang. Jouw hond is verzekerd vanaf €6 per maand. Eenvoudig weten wat de verzekering voor jouw Alaska malamute concreet kost? Navigeer naar een aanbieder, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van juni 2024. Suggestie: verzekering Flatcoated Retriever afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Alaska malamute verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking aangetroffen die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Gewoonlijk werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Alaska malamute

Ingreep Onkosten
Consult €35
Consult weekend / avond €73
Chippen €39
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €57,5
Röntgenfoto €75
CT-scan €142
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw trouwe Alaska malamute (reu of teef? Graag noemen we een aantal onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan altijd minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Vergeet niet, de ene polis is de ander niet. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle aandoeningen en pillen betaalt de verzekeraar. Check altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Is MRI-scan vergoed of niet? En in hoeverre zijn zaken gedekt als gedragstherapie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.000 en 4.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere partijen vragen een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 30%. Misschien ook interessant: Airedale terrier verzekering.

Dierenverzekering Alaska malamute vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Op basis van deze website kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Alaska malamute vergelijken. Wij vergelijken onder andere Inshared. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn zaken als leeftijd, medisch verleden, geslacht, het ras, gewicht. Hierna vind je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
Diervriendelijk
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Kies je eigen dekking
Direct geregeld
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Jaarbeloning
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

14 dagen bedenktijd
Verbond van verzekeraars
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
Keurmerk
Gebruiksvriendelijk

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. Het gros van de verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Handig: steeds vaker selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: Reaal verzekering.

Aanvullende hondenverzekering
De grote verzekeringsmaatschappijen kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Alaska malamute afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie van een dierenverzekering!