Dwergschnauzer verzekeren? Een verzekering voor jouw hond al vanaf €6 per maand

Jouw Dwergschnauzer betekent onmetelijk veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: ook jouw hond kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen jullie hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jouw Dwergschnauzer biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere radiotherapie en/of CT-scan. Aanbieders als Petplan of andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.300 en €5.300. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je bekende Dwergschnauzer verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Dwergschnauzer is jouw trouwe viervoeter. Natuurlijk ga je voor optimale zorg voor jouw viervoeter. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij jouw viervoeter van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Meestal maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.100 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €8,25 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? Dan is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €80), maar kan ook bij jou thuis (circa €150). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Dwergschnauzer geen puppies meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een vrolijke viervoeter. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €330. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere partijen is de castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-dwergschnauzer

Wat kost een Dwergschnauzer verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is vele malen betaalbaarder dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €15,75 en €42,5 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Verschillende factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw viervoeter. Evenzeer tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico zijn van belang. Een verzekering is er al vanaf €8,35 per maand. Vandaag nog achterhalen wat de verzekering voor de Dwergschnauzer concreet kost? Navigeer naar een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Je kunt ook direct een verzekering Dogo Canario afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Dwergschnauzer verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een polis gespot die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In de regel krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Dwergschnauzer

Behandeling Onkosten
Consult €41
Consult weekend / avond €66
Chippen €44
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €152
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €75,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw Dwergschnauzer (reu of teef? We behandelen een aantal variabelen waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de hond hebben invloed op de premie Maar, de premies per maand lopen enorm uiteen. Start altijd met premies vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle ingrepen en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Controleer goed de kleine lettertjes. Wordt tumor medicatie wel afgedekt? En hoe gaat het met KC of Pneumo vaccinatie?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.600 t/m 6.500. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij sommige polissen is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €175, kies je een percentage dan moet je denken aan ongeveer 30%. We hebben ook info over: Dwerg Schnauzer verzekering.

Dierenverzekering Dwergschnauzer vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Vandaag de dag zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Dwergschnauzer vergelijken. Hier tref je aanbieders als Ohra. Factoren die invloed hebben op de premie zijn zaken als het ras, leeftijd, medisch verleden, geslacht, gewicht. Nu bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
Handig dierenadvies
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Betrouwbaar Reaal
Begrijpelijk

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
Delta Lloyd
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Aanvullende opties
Goed beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Chemo
Eenvoudig verzekerd
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Identificatiechip
Begrijpelijk

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De grote assuradeurs werken met een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of geneesmiddelen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. Soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: Inshared contract.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale aanbieders kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Tandheelkunde
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Dwergschnauzer afsluiten? Gegarandeerd een scherpe verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!