Dogo Canario verzekeren? Een verzekering voor je hond vanaf €6,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Dogo Canario betekent een hoop toewijding. Een onderdeel van de familie. Het is niet leuk om te bedenken: jouw viervoeter kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Dogo Canario is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld puppie vaccinatie of consult. Polissen van bijvoorbeeld Inshared of andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.300 tot en met € 4.000. Op deze webpagina tref je betrouwbare Dogo Canario verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
petplan-verzekering v.a. €5,57 v.a. €4,41 €0 - €250 €5000 Meer over Petplan
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
hema-verzekering v.a. €13,00 v.a. €10,26 €45 €3000 Meer over Hema
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Dogo Canario is jouw maatje. Natuurlijk wens je de best mogelijke zorg voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg je het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.500 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al vanaf €9,3 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ernstig ziek? Wellicht is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €95), echter kan dit ook lokaal (zo’n €110). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraars. Wat het afscheid aangaat heb je ’n aantal opties: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Dogo Canario zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een minder dominant dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €220. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere assuranten is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-dogo-canario

Wat kost een Dogo Canario verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw hond verzekeren is aanzienlijk voordeliger dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €13,25 tot €34 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal elementen bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras. Vanzelfsprekend tellen ook het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een dierenverzekering is er vanaf €9,2 per maand. Vandaag nog ontdekken wat de verzekering voor jouw Dogo Canario concreet kost? Kies een assuradeur, beantwoord de vragen, en check de premie van april 2024. Je kunt ook direct een verzekering Chinese Powder Puff afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Dogo Canario verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een aanbieder gezien die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? In veel gevallen krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Dogo Canario

Consult Vergoeding
Consult €40
Consult weekend / avond €59
Chippen €46
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €53
Röntgenfoto €69
CT-scan €158
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €67,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw Dogo Canario (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken belangrijke dingen die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) hebben invloed op de premie Let op, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal grondig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle behandelingen en pillen zitten in het basispakket. Analyseer goed de polisvoorwaarden. Wordt sterilisatie wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent dwang- en sondevoeding?

3. Max. vergoeding p/jaar
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.400 – 6.400. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €50, percentages zijn rond de 20%, afhankelijk van het pakket. Check ook alles over een Deense Dog verzekering.

Dierenverzekering Dogo Canario vergelijken april 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Via de huisdierenverzekering vergelijken kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Dogo Canario vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Hema. Factoren die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld gewicht, geslacht, het ras, leeftijd, postcode. Onderstaand lees je meer over een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Castratie
€65 preventieve zorg
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
WhatsApp service
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
Jaarbeloning
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Prima basisdekking
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
Leeftijdsafhankelijk
Declaren via internet

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De erkende partijen biedt een soort van basisverzekering. Zodoende zijn de meest standaard kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, opname in een kliniekof medicijnen. In de regel wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Niet zelden bepaal je zelf het eigen risico. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Klik verder naar: OHRA huisdier dekking.

Aanvullende hondenverzekering
De nationale verzekeringsbedrijven hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Crematie
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Dogo Canario afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie voor de dierenverzekering!