Fila brasileiro verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden al vanaf €7,5 per maand

De Fila brasileiro staat synoniem voor volop gehechtheid. Misschien is het wel je beste vriend. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Fila brasileiro kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan fysiotherapie en/of gebit schoonmaken. Assuradeurs als Reaal of andere partijen keren bedragen uit tussen de €2.000 oplopend tot €3.100. Via deze pagina bekijk je erkende Fila brasileiro verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Fila brasileiro is jouw maatje. Vanzelf wil je de beste zorg voor jouw hond. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.400 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Beginnend bij €8,9 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €95), maar kan ook bij jou thuis (vaak €125). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Inzake het afscheid zijn er verschillende opties: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Fila brasileiro niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €325. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere polissen is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-fila-brasileiro

Wat kost een Fila brasileiro verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is vele malen voordeliger dan een polis voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €11,25 – €29 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel variabelen hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Vanzelfsprekend spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,95 per maand. Meteen uitvinden wat de verzekering voor jouw Fila brasileiro tot op de komma kost? Kies direct een van de partijen, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Suggestie: verzekering Dwergschnauzer afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Fila brasileiro verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gespot met een lage premie, of met een dekking die bij jou past? Gewoonlijk gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Fila brasileiro

Ingreep Tarieven
Consult €38
Consult weekend / avond €68
Chippen €49
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €75,5
CT-scan €159
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €71,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw Fila brasileiro (reu of teef? Graag noemen we verschillende variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Advies: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de hond beïnvloeden de hoogte van de premie. Vergeet niet, premies zijn per maatschappij erg wisselend. De basis is premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle operaties en medicijnen worden standaard betaald. Check goed de inhoud van het pakket. Wordt bloedtransfusies wel afgedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor shockwave therapie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.500 t/m 4.600. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €175, percentages zijn rond de ongeveer 30%. Bekijk ook de opties voor een Epagneul Nain Papillon verzekering.

Dierenverzekering Fila brasileiro vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Via onze vergelijker kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Fila brasileiro vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn o.a. geslacht, leeftijd, het ras, postcode, gewicht. Hierna lees je meer over enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Handig dierenadvies
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Castratie
Bewust of Comfort
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
Basis, Plus en Top
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
Ruim 175.000 klanten
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
Wat je van Hema verwacht
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Met buitenland
Ongeacht welk ras/afkomst

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Zo ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, CT-scans, specifieke operaties of medicijnen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van een declaratie. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: OHRA dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de aanbieders kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf valt iets hoger uit, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-module
 • Ct-scans

Verzekering Fila brasileiro afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie voor de dierenverzekering!