Shiba verzekeren? Een dierenverzekering voor honden al vanaf €7,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Shiba staat voor volop toewijding. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw viervoeter kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jouw Shiba is een oplossing. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld titeren of fotodynamische therapie. Aanbieders als Ohra of verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.700 en €5.000. Op deze website ontdek je betrouwbare Shiba verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Shiba is jouw maatje. Vanzelf wil je de best mogelijke zorg voor hem of haar. Dankzij een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. In zo’n geval een forse nota. Steeds vaker ben je gewoon welkom bij een lokale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.000 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €9,75 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? In dat geval is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €85), maar mogelijk ook thuis (circa €130). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid zijn er verschillende keuzes: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Shiba zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een minder dominant dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €310. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere polissen is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-shiba

Wat kost een Shiba verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is flink goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De kosten variëren tussen €16,5 en €40 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere aspecten liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras. Daarnaast spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico zijn van belang. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €9,4 per maand. Direct uitvinden wat de verzekering voor jouw Shiba exact kost? Klik op een maatschappij, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Interessant: verzekering Xoloitzcuintle afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Shiba verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een aanbieder gespot die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Meestal krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Shiba

Situatie Prijzen
Consult €37
Consult weekend / avond €65
Chippen €39
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €70,5
CT-scan €143
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €72

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een puppy verzekering kiezen voor jouw Shiba (reu of teef? We behandelen een aantal onderdelen die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Handig: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de hond bepalen grotendeels de maandelijkse premie Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle operaties en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Analyseer grondig de inhoud van het pakket. Is lepto en/of DHP vaccinatie vergoed of niet? Of hoe zit het met transponder plaatsen?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.300 – 4.400. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 8 tot 50%. Check ook alles over een Flatcoated Retriever verzekering.

Dierenverzekering Shiba vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Op basis van onze vergelijker kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Shiba vergelijken. Hier tref je aanbieders als Petplan. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld medisch verleden, leeftijd, het ras, gewicht, postcode. Nu vind je de meest gekozen dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
Handig dierenadvies
Vele tevreden klanten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Opname kliniek
Tot €5000 dekking
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
Ook aansprakelijkheid
Account via internet

inshared-verzekering

Inshared

Kies je eigen dekking
Health check
Ook je pup verzekeren

hema-verzekering

Hema

Tandzorg
Eenvoudig verzekerd
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Opname kliniek
€3.500 euro per jaar
Online account

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De genoemde verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of pillen. In het algemeen kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen kies je zelf het eigen risico. Bij veel partijen is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: OHRA verzekering.

Aanvullende verzekering
Het gros van de maatschappijen hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tandarts module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Shiba afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie voor de dierenverzekering!