Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar verzekeren? Een dierenverzekering voor katten al vanaf €6 per maand

Jouw trouwe Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar biedt jou volop toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval wil je niet kiezen tussen jullie kat en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld bloedonderzoek en CT-scan. Verzekeraars als Ohra of lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 oplopend tot €4.800. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over favoriete Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar is jouw trouwe kameraad. Vanzelf streef je naar uitstekende zorg voor hem of haar. Via een dierenverzekering verzeker jij het diertje van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars kies je zelf een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.300 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €9,05 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In zo’n geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €90), maar kan ook bij jou thuis (vaak €155). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Aangaande afscheid nemen heb je enkele keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar geen kittens meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Denk hierbij al wel snel aan €280. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere partijen is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-amerikaanse-stompstaartkat-korthaar

Wat kost een Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is flink voordeliger dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €14,25 en €39,5 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere variabelen hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Natuurlijk kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €6,9 per maand. À la minute uitvinden wat de verzekering voor jouw Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar precies kost? Kies een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Dalles La Perm afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een aanbieder gezien die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar

Situatie Vergoeding
Consult €25
Consult weekend / avond €49
Chippen €30
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €41,5
Röntgenfoto €58
CT-scan €96
MRI-Scan €300
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €85
Tanden en kiezen trekken Vanaf €110
Reinigen gebit Vanaf €45,5

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een kitten verzekering voor jouw Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken een aantal zaken die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Tip: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je profiteert dan van een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse kosten. Let op, de ene polis is de ander niet. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Analyseer zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle ingrepen en medicaties worden vergoed bij elk ras. Check nauwkeurig de polisvoorwaarden. Wordt medische hulpmiddelen wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent sterilisatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.400 en 5.100. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, het procentuele eigen risico ligt rond de circa 35%. Bekijk ook de opties voor een LaPerm verzekering.

Dierenverzekering Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Geholpen door huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je simpel & snel kattenverzekering voor de Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Inshared. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere medisch verleden, leeftijd, geslacht, postcode, het ras. Verderop bekijk je een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Aanvullende dekkingen
Handig dierenadvies
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
€65 preventieve zorg
Verantwoord verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
Ook aansprakelijkheid
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Buitenlanddekking
3 pakketten
Ongeacht welk ras/afkomst

hema-verzekering

Hema

14 dagen bedenktijd
Wat je van Hema verwacht
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
€3.500 euro per jaar
Alle rassen welkom

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De Nederlandse assuradeurs werken met een basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, een ingreep of hulpmiddelen. In de regel vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: OHRA dierenverzekering.

Aanvullende verzekering
Het merendeel van de verzekeraars kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie van de kat
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Tandheelkunde
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie voor een dierenverzekering!