Donskoy verzekeren? Een huisdierverzekering voor een kat al vanaf €9 per maand

De Donskoy staat synoniem voor een hoop vriendschap. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Donskoy is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan bestraling en/of MRI-scan. Maatschappijen als Petplan en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.500 en €5.200. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over betrouwbare Donskoy verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Donskoy is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs verlang je naar uitstekende zorg voor je poes. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval hoge rekeningen. Steeds vaker maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.300 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor kittens en oudere katten
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Premie vanaf €6,75 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat oud aan het worden, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €85), echter kan dit ook lokaal (zo’n €175). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen onderscheiden we een aantal mogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Sterilisatie of Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Donskoy zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een huisdier dat minder wegloopt. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €275. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere polissen is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-donskoy

Wat kost een Donskoy verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is aanzienlijk voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €10,25 tot €40,5 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras. Evenzeer houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw poes is al verzekerd vanaf €5,30 per maand. Snel te weten komen wat de verzekering voor de Donskoy precies kost? Klik op een maatschappij, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de LaPerm afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Donskoy verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking gespot met een aantrekkelijke polis, of waar je een goed gevoel bij hebt? bij de meeste verzekeraars krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Donskoy

Behandeling Prijzen
Consult €36
Consult weekend / avond €49
Chippen €29
Vaccinatie €46
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €43
Röntgenfoto €62,5
CT-scan €104
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €85,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €90
Reinigen gebit Vanaf €46

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een kitten verzekering voor de Donskoy (kat of kater? We behandelen belangrijke onderdelen die je niet moet vergeten bij de keuze voor een maatschappij. Advies: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je hebt dan altijd een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
Het soort poes en z’n leeftijd bepalen de de premie per maand Goed om te weten, de premies per maand lopen enorm uiteen. Begin steevast met een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle soorten ziektes en pillen zitten in het basispakket. Achterhaal nauwkeurig de polisvoorwaarden. Wordt ontwormen vergoed of niet? En in hoeverre zijn zaken gedekt als lepto en/of DHP vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt ligt tussen de €1.300 en 4.700. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €175, kies je een percentage dan moet je denken aan ongeveer 30%. Bekijk ook de opties voor een Russian Shorthair verzekering.

Dierenverzekering Donskoy vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Vandaag de dag zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Via de vergelijkingstool kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Donskoy vergelijken. Hier tref je aanbieders als Petplan. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. het ras, geslacht, medisch verleden, gewicht, postcode. Verderop achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
Ruim aanbod pakketten
Online account

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Alternatieve therapieën
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
Tel: 126-4004040
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
Geldt ook op vakantie
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Binnen 5 minuten geregeld
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Crematie
Leeftijdsafhankelijk
Uitstekend beoordeeld

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De nationale verzekeraars hanteert een basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of medicijnen. Vaak is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: OHRA verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Het merendeel van de assuradeurs hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw kat steriliseren
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Donskoy afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!