Russian Shorthair verzekeren? Een verzekeringspolis voor katten vanaf €9,5 per maand

Jouw trouwe Russian Shorthair staat voor onmetelijk veel liefde. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Russian Shorthair is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan tumor medicatie en/of isotopenonderzoek. Verzekeraars als Inshared en andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.700 oplopend tot €3.500. Op deze website vind je meer info over Nederlandse Russian Shorthair verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Russian Shorthair is jou heel wat waard. Logischerwijs verlang je naar uitstekende zorg voor je poes. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij jouw kat van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Doorgaans maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.400 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor jonge en oude katten
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €8,55 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Hier is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €75), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €140). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Russian Shorthair geen kittens meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een huisdier dat minder wegloopt. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €270. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere polissen is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-russian-shorthair

Wat kost een Russian Shorthair verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een huisdierenverzekering is flink betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €12 tot €26 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei factoren hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras van jouw poes. Uiteraard spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €5,85 per maand. Meteen weten wat de verzekering voor jouw Russian Shorthair nu echt kost? Kies een aanbieder, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Welsh Kat afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Russian Shorthair verzekering afsluiten is kinderspel. Een dekking gezien met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Gewoonlijk ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Is jouw kat een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Russian Shorthair

Ingreep Prijzen
Consult €29
Consult weekend / avond €52
Chippen €20
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €47
Röntgenfoto €61
CT-scan €95
MRI-Scan €300
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €84
Tanden en kiezen trekken Vanaf €115
Reinigen gebit Vanaf €48,5

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Vandaag nog een kitten verzekering voor de Russian Shorthair (kat of kater? Graag noemen we belangrijke dingen die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Tip: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de premie per maand Let op, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Jouw startpunt is dus premies vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle ingrepen en medicaties betaalt de verzekeraar. Achterhaal zorgvuldig de polisvoorwaarden. Wordt heupbehandeling wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als vaccinaties?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.700 t/m 2.800. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €75, het procentuele eigen risico ligt rond de 10% of meer. Check ook alles over een Chestnut Brown Foreign verzekering.

Dierenverzekering Russian Shorthair vergelijken april 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Via de huisdierenverzekering vergelijken kan jij binnen een paar minuten kattenverzekering voor de Russian Shorthair vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Factoren die invloed hebben op de premie zijn zaken als geslacht, medisch verleden, gewicht, postcode, het ras. Verderop tref je de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
Hond, kat, papegaai en konijn
Alle rassen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
€65 preventieve zorg
Alle katten welkom

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
Ook andere verzekeringen
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
Aanvullende opties
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Operaties
Uitgebreide dekking
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Geen erfelijke ziektes
Alle rassen welkom

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De genoemde assuradeurs hanteert een basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, eenvoudige foto’s, een intensieve opname of hulpmiddelen. In de regel wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de gemaakte kosten. Bij een aantal aanbieders kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: Reaal verzekering voor huisdieren.

Aanvullende kattenverzekering
Steeds meer organisaties hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag zal wellicht toenemen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tandarts module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Russian Shorthair afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!