LaPerm verzekeren? Een huisdierenverzekering voor katten vanaf €7,75 per maand

Herkenbaar? Jouw LaPerm geeft jou onmetelijk veel toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw kat kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je poes en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou LaPerm is een oplossing. Voor een kleine premie verzeker je jouw poes tegen veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld sterilisatie of Rabiës vaccinatie. Assuradeurs als Petplan en nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 tot wel €3.300. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over betrouwbare LaPerm verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw LaPerm is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend verlang je naar uitstekende zorg voor jouw kat. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij jouw kat van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Vaak kies je zelf jouw eigen dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al vanaf €9,05 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je kat gekomen, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €80), maar mogelijk ook thuis (circa €180). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed in de polis. Inzake het afscheid heb je ’n aantal keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren of Castreren

Het effect van castratie is dat jouw LaPerm niet meer vruchtbaar is. Dit zorgt vaak ook voor een huisdier dat minder wegloopt. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €255. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel andere verzekeraars is de castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-laperm

Wat kost een LaPerm verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €14,5 en €25 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei aspecten liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Tevens kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €7,45 per maand. Vandaag nog achterhalen wat de verzekering voor de LaPerm concreet kost? Klik op een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Suggestie: Kattenverzekering voor de Poedelkat afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n LaPerm verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gespot met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts LaPerm

Behandeling Tarieven
Consult €28
Consult weekend / avond €59
Chippen €29
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €60
CT-scan €96
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €61,5
Sterilisatie Vanaf €84
Tanden en kiezen trekken Vanaf €120
Reinigen gebit Vanaf €46,5

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een kitten verzekering afsluiten voor de LaPerm (kat of kater)? We onderscheiden eenbelangrijke dingen die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Handig: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan altijd een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de poes bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Let op, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Jouw startpunt is dus een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle operaties en medicaties zitten in het basispakket. Achterhaal grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt consult ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent heupbehandeling?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.000 t/m 3.800. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Sommige partijen vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, en het percentage is vaak 15 – 25%. We hebben ook info over: Welsh Kat verzekering.

Dierenverzekering LaPerm vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik de beste of goedkoopste verzekering? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan je zonder problemen kattenverzekering voor de LaPerm vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Variabelen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld postcode, het ras, medisch verleden, gewicht, leeftijd. Verderop achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Radio Therapie
Hond, kat, papegaai en konijn
Hoge klanttevredenheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Diervriendelijk
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Eenvoudig opzeggen
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Operaties
Ruim 175.000 klanten
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

14 dagen bedenktijd
No-nonsense
Vrije dierenarts keuze

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
Identificatiechip
Ongeacht welk ras/afkomst

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De grote assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. Vaak vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Meestal zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: Reaal dierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het gros van de maatschappijen kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. De premie valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat steriliseren
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering LaPerm afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!