Welsh Kat verzekeren? Een verzekeringspakket voor katten al vanaf €8,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Welsh Kat staat voor geweldig veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een erge verwonding krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw poes en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jouw Welsh Kat is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw poes tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere radioactieve jodium behandelingen en ontwormen. Verzekeraars als Ohra en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.100 en €4.400. Via deze pagina vergelijk je nationale Welsh Kat verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Welsh Kat is jouw maatje. Logischerwijs verlang je naar uitstekende zorg voor jouw kat. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer jij het dier van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft niet na te denken over geld. Steeds vaker kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.300 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Vrije keuze dierenarts
 • Beginnend bij €8,3 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? Hier is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €95), echter kan dit ook lokaal (vaak €115). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castratie of Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Welsh Kat zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Sterilisatie kost al gauw €295. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere assuranten is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-welsh-kat

Wat kost een Welsh Kat verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is vele malen betaalbaarder dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €15 tot €43 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei aspecten zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Evenzeer spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €6,15 per maand. Ogenblikkelijk weten wat de verzekering voor jouw Welsh Kat precies kost? Klik op een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Ceylon afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Welsh Kat verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een verzekeraar tegengekomen met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In veel gevallen ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Welsh Kat

Situatie Vergoeding
Consult €28
Consult weekend / avond €59
Chippen €26
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €45,5
Röntgenfoto €63
CT-scan €95
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €105
Reinigen gebit Vanaf €53

Welke kattenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een kitten verzekering kiezen voor jouw Welsh Kat (kat of kater)? We onderscheiden eenbelangrijke dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Advies: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de poes liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Let op, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle operaties en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Check goed de voorwaarden van de polis. Is fotodynamische therapie wel afgedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor isotopenonderzoek?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.500 – 3.100. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Sommige verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, percentages zijn rond de 15% per declaratie. Misschien ook interessant: Javaanse Kat verzekering.

Dierenverzekering Welsh Kat vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Op basis van de vergelijkingstool kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Welsh Kat vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld postcode, geslacht, gewicht, leeftijd, medisch verleden. Hieronder bekijk je een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Geneesmiddelen
Ruim aanbod pakketten
Alle katten welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Diervriendelijk
Maximale zekerheid

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
Ook aansprakelijkheid
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
Health check
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
No-nonsense
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Snelle ingangsdatum
Identificatiechip
Hulp en advies online

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, opname in een kliniekof medicijnen. In het algemeen is de minimale dekking tot 80% van de gemaakte kosten. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: Petplan dierenverzekering.

Aanvullende verzekering
De grote aanbieders bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Tand-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Welsh Kat afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie van de dierenverzekering!