Poedelkat verzekeren? Een huisdierenverzekering voor uw kat vanaf €8 per maand

Jouw Poedelkat biedt jou geweldig veel vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kater kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Poedelkat is dan erg welkom. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Onder andere sterilisatie en/of bloedonderzoek. Verzekeraars als Aegon of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.800 en €2.900. Via deze pagina vind je meer info over betrouwbare Poedelkat verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Poedelkat is jouw trouwe kater. Logischerwijs wil je de beste zorg voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering garandeer je het dier van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Meestal ben je gewoon welkom bij een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.000 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €7,75 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ernstig ziek? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €80), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €180). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Poedelkat geen kittens meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €260. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere polissen is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-poedelkat

Wat kost een Poedelkat verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is flink goedkoper dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €10 – €43,5 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei factoren liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Uiteraard kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico zijn belangrijke factoren. Een dierenverzekering is er vanaf €9,8 per maand. Gelijk te weten komen wat de verzekering voor de Poedelkat concreet kost? Navigeer naar een van de partijen, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Traditionele Siamees afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Poedelkat verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar tegengekomen die goedkoop is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Gewoonlijk werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijzen dierenarts Poedelkat

Consult Prijzen
Consult €27
Consult weekend / avond €58
Chippen €20
Vaccinatie €44
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €40,5
Röntgenfoto €60
CT-scan €103
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €64
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €135
Reinigen gebit Vanaf €55,5

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Bezig met een kitten verzekering voor jouw trouwe Poedelkat (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken een aantal variabelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd beïnvloeden de maandelijkse kosten. Let op, de premies per maand lopen enorm uiteen. De basis is premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Bekijk grondig de inhoud van het pakket. Is isotopenonderzoek ook gedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als vaccinaties?

3. De maximale vergoeding
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €1.800 – 4.300. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Sommige partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, en het percentage is vaak 15 – 25%. Misschien ook interessant: Ceylon verzekering.

Dierenverzekering Poedelkat vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Op basis van onze vergelijker kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de Poedelkat vergelijken. Hier tref je aanbieders als Ohra. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als leeftijd, medisch verleden, gewicht, geslacht, postcode. Nu vind je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Radio Therapie
Interessante dierenblog
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
Betrouwbaar Reaal
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Steralisatie
WhatsApp service
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Medische kosten tot €3.500
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

Eigen risico kiezen
Wat je van Hema verwacht
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Vandaag nog verzekerd
Leeftijdsafhankelijk
Vele tevreden klanten

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de assuradeurs biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, opname + verblijf in kliniek of medicijnen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij veel partijen kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: Petplan verzekering voor dieren.

Aanvullende dierenverzekering
De grote verzekeringsmaatschappijen geven jou de optie voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw kat steriliseren
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Tandartsdekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Poedelkat afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!