Affenpinscher verzekeren? Een verzekeringspolis voor een hond al vanaf €7,75 per maand

Jouw eigen Affenpinscher staat synoniem voor een hoop gehechtheid. Misschien is het wel je beste vriend. Het is niet leuk om te bedenken: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Affenpinscher is een oplossing. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste ziektekosten. Bijvoorbeeld bloedtransfusies en/of vaccinaties. Maatschappijen als Inshared en lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €1.200 oplopend tot €2.500. Op deze webpagina ontdek je populaire Affenpinscher verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Affenpinscher is jou heel wat waard. Natuurlijk verlang je naar het beste voor jouw hond. Via een dierenverzekering waarborg jij jouw huisdier van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Vaak kies je zelf een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €3.700 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €9,85 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ernstig ziek? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €85), echter kan dit ook lokaal (zo’n €115). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Affenpinscher zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Sterilisatie kost al gauw €205. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere verzekeraars is een castratie een extra dekking.

dierenverzekering-affenpinscher

Wat kost een Affenpinscher verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is veel goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €14,25 – €39 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei aspecten zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het ras. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Jouw hond is verzekerd vanaf €8,15 per maand. Meteen te weten komen wat de verzekering voor de Affenpinscher exact kost? Klik op een assuradeur, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Suggestie: verzekering Zwitserse Sennenhond afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Affenpinscher verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking gezien met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Affenpinscher

Situatie Prijzen
Consult €35
Consult weekend / avond €59
Chippen €49
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €76,5
CT-scan €140
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €69

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Vandaag nog een puppy verzekering kiezen voor jouw Affenpinscher (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken een aantal variabelen waar je rekening mee dient te houden bij de keuze voor een maatschappij. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de premie Echter, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Stap 1 is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle behandelingen en medicaties zijn inbegrepen. Achterhaal grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Is isotopenonderzoek vergoed of niet? En welke garanties zijn er met Europese medische zorg?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt ligt tussen de €1.600 – 5.200. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, bij een percentage ga je vaak richting de ongeveer 30%. Misschien ook interessant: Nova Scotia verzekering.

Dierenverzekering Affenpinscher vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu de beste of goedkoopste verzekering? Op basis van onze vergelijker kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Affenpinscher vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Factoren die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld leeftijd, het ras, medisch verleden, postcode, geslacht. Hieronder bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Opname kliniek
Dier & Zorg label
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
€2500 – €5000
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
50% of 100% gedekt
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
Doorlopende reisverzekering
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Met buitenland
Hoge klanttevredenheid

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De meeste maatschappijen hanteert een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of andere hulpmiddelen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Bij verscheidene partijen kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: verzekering OHRA afsluiten.

Aanvullende dierenverzekering
De nationale aanbieders geven jou de optie voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-dekking
 • Tand-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Affenpinscher afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van je dierenverzekering!