Nova Scotia verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden al vanaf €6,25 per maand

De Nova Scotia geeft jou een hoop gezelligheid. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Nova Scotia biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 is jouw hond verzekerd tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld transponder plaatsen of KC of Pneumo vaccinatie. Polissen van bijvoorbeeld Inshared of nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 tot wel €2.600. Via deze pagina bekijk je bekende Nova Scotia verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Nova Scotia is jouw maatje. Vanzelfsprekend verlang je naar uitstekende zorg voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering garandeer je jouw huisdier van de beste zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft niet na te denken over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €5.000 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €7,2 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €80), echter kan dit ook lokaal (plus minus €170). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende opties: cremeren, begraven of destructie.

Castreren en Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Nova Scotia zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een minder dominant dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €255. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere partijen is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-nova-scotia

Wat kost een Nova Scotia verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is beduidend voordeliger dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €13,25 en €40 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Evenzeer kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het eigen risico zijn van belang. Jouw hond is verzekerd vanaf €7,3 per maand. Meteen te weten komen wat de verzekering voor de Nova Scotia tot op de komma kost? Klik op een maatschappij, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Alternatief: verzekering Wolfskeeshond afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Nova Scotia verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een verzekeraar gespot die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Grofweg gaat het zo:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Nova Scotia

Behandeling Onkosten
Consult €41
Consult weekend / avond €61
Chippen €44
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €69
CT-scan €143
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €69,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Nova Scotia (reu of teef)? We onderscheiden eenbelangrijke onderdelen die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Handig: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het type hond, en z’n leeftijd beïnvloeden de maandelijkse kosten. Goed om te weten, de tarieven liggen zeer uiteen. Start altijd met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Controleer grondig de inhoud van het pakket. Wordt chippen wel vergoed voor mijn hond? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor Europese medische zorg?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.400 en 2.900. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Enkele andere partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €175, het procentuele eigen risico ligt rond de 15% per declaratie. Misschien ook interessant: Berner Sennen verzekering.

Dierenverzekering Nova Scotia vergelijken april 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel een verzekering op maat? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Nova Scotia vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als het ras, postcode, medisch verleden, leeftijd, geslacht. Onderstaand ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Fysiotherapie
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Verantwoord verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
Alternatieve therapieën
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Reisverzekering
Direct geregeld
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide vergoeding
50% vergoeding mogelijk
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Snelle ingangsdatum
Scherpe premie rasdieren
Online afsluiten

aegon-verzekering

Aegon

Snelle klantenservice
Leeftijdsafhankelijk
Account via internet

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De meeste maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, specifieke operaties of geneesmiddelen. Normaliter kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Soms bepaal je zelf het eigen risico. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: verzekering HEMA afsluiten.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het merendeel van de maatschappijen hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Nova Scotia afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!