Zwitserse Sennenhond verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw hond al vanaf €9,5 per maand

Jouw Zwitserse Sennenhond biedt jou volop vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw viervoeter kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Zwitserse Sennenhond is een oplossing. Voor slechts een paar euro is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere fysiotherapie of radioactieve jodium behandelingen. Polissen van bijvoorbeeld Ohra en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.400 en €4.600. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je favoriete Zwitserse Sennenhond verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Zwitserse Sennenhond is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk wil je optimale zorg voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering garandeer jij het dier van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval hoge rekeningen. Steeds vaker kan je terecht bij een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.000 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €5,85 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €95), maar mogelijk ook thuis (vaak €160). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door een verzekeringsmaatschappij. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Zwitserse Sennenhond zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een leuker huisdier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €310. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere verzekeraars is castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-zwitserse-sennenhond

Wat kost een Zwitserse Sennenhond verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is veel voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €15,75 – €25 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere aspecten hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Evenzeer kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico worden meegenomen. Jouw hond is verzekerd vanaf €7,45 per maand. Simpel & snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Zwitserse Sennenhond concreet kost? Klik op een assuradeur, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Je kunt ook direct een verzekering Welsh springer spaniel afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Zwitserse Sennenhond verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar gespot met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? bij de meeste verzekeraars gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Zwitserse Sennenhond

Ingreep Vergoeding
Consult €45
Consult weekend / avond €73
Chippen €48
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €55,5
Röntgenfoto €76
CT-scan €158
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €77

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een puppy verzekering voor de Zwitserse Sennenhond (reu of teef? We behandelen verschillende dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Er is dan meestal wel minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het type hond, en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Goed om te weten, de premies per maand lopen enorm uiteen. Het vertrekpunt moet zijn simpelweg prijzen vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk goed de inhoud van het pakket. Is kennelhoest vaccinatie wel of niet vergoed? En hoe zit het met tumor medicatie?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €1.200 t/m 5.200. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige aanbieders vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €100, percentages zijn rond de 30%. Mogelijk ook relevant: Wolfskeeshond verzekering.

Dierenverzekering Zwitserse Sennenhond vergelijken juni 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Zwitserse Sennenhond vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Inshared. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn factoren als leeftijd, geslacht, postcode, medisch verleden, het ras. Onderstaand tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Geneesmiddelen
Interessante dierenblog
Maximale zekerheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Betrouwbaar Reaal
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
Ook aansprakelijkheid
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
Ruim 175.000 klanten
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Beste zorg bij ziekte
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Ook narcose
Voor de allerkleinsten

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de partijen biedt een soort van basisverzekering. Hiermee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. Handig: steeds vaker selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: Alle verzekeraars.

Aanvullende verzekering
Het gros van de organisaties bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Zwitserse Sennenhond afsluiten? Gegarandeerd een scherpe verzekeringspremie van een dierenverzekering!