Afghaanse windhond verzekeren? Een verzekering voor jouw hond al vanaf €6,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Afghaanse windhond biedt jou geweldig veel gehechtheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Afghaanse windhond kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld scintigrafie en/of lasertherapie. Polissen van bijvoorbeeld Reaal en andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €2.000 en €5.500. Op deze website tref je alle Afghaanse windhond verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Afghaanse windhond is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs wil je de best mogelijke zorg voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer je jouw viervoeter van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Vaak maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.800 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Beginnend bij €6,6 per maand

Euthanasie en inslapen

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €95), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €175). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid heb je enkele keuzes: begraven, destructie of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Afghaanse windhond geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een minder onrustig dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €340. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere aanbieders is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-afghaanse-windhond

Wat kost een Afghaanse windhond verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is flink voordeliger dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €14,5 en €31,5 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere aspecten bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Natuurlijk houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico worden meegenomen. Jouw hond is verzekerd vanaf €7,15 per maand. Ogenblikkelijk ondervinden wat de verzekering voor de Afghaanse windhond exact kost? Selecteer een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Alternatief: verzekering Zwitserse Witte Herder afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Afghaanse windhond verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een aanbieder aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Gewoonlijk werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Afghaanse windhond

Behandeling Prijzen
Consult €45
Consult weekend / avond €72
Chippen €49
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €78
CT-scan €159
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €70,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Afghaanse windhond (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Handig: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Vergeet niet, de premies per maand lopen enorm uiteen. Het vertrekpunt moet zijn premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Analyseer grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Achterhaal zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Wordt titeren wel vergoed voor mijn hond? En hoe gaat het met bloedonderzoek?

3. De maximale vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.900 en 6.000. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Enkele andere partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €75, het procentuele eigen risico ligt rond de 35%. Bekijk ook de opties voor een Saarlooswolfhond verzekering.

Dierenverzekering Afghaanse windhond vergelijken april 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Op dit moment is het aanbod enorm. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Afghaanse windhond vergelijken. Je leest alles over bijv. Aegon. Elementen die de premie bepalen zijn o.a. geslacht, medisch verleden, leeftijd, postcode, het ras. Nu lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Samengesteld door artsen
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vaccinaties
Ook heupen en ellebogen
Online declareren

ohra-verzekering

Ohra

Rontgenonderzoek
Ook andere verzekeringen
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
3 pakketten
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Chemo
Beste zorg bij ziekte
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
€3.500 euro per jaar
Uitstekend beoordeeld

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De erkende maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof pillen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Handig: steeds vaker selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bezoek ook: verzekering Reaal afsluiten.

Aanvullende huisdierenverzekering
De Nederlandse partijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Gebit
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Afghaanse windhond afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie voor een dierenverzekering!