Zwitserse Witte Herder verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden al vanaf €8,75 per maand

De Zwitserse Witte Herder staat synoniem voor ontzettend veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw hond kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Zwitserse Witte Herder biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Bijvoorbeeld heupbehandeling of homeopaat behandeling. Polissen van bijvoorbeeld Ohra of nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.000 tot en met € 3.000. Op deze website tref je Nederlandse Zwitserse Witte Herder verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Zwitserse Witte Herder is jouw trouwe viervoeter. Natuurlijk wens je optimale zorg voor jouw hond. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je het dier van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Steeds vaker kan je gewoon naar de dichtsbijzijndste dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al vanaf €7,35 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €80), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €170). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Zwitserse Witte Herder niet meer vruchtbaar is. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €290. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere aanbieders is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-zwitserse-witte-herder

Wat kost een Zwitserse Witte Herder verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is veel goedkoper dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €13,25 – €25,5 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende elementen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras van jouw viervoeter. Ook tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico bepalen de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €9,8 per maand. Simpel & snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Zwitserse Witte Herder exact kost? Klik op een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Alternatief: verzekering Welsh Terrier afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Zwitserse Witte Herder verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een pakket aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Gewoonlijk ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Kies je voor kruising? Kies dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en bepaal het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Zwitserse Witte Herder

Situatie Vergoeding
Consult €45
Consult weekend / avond €73
Chippen €41
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €57
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €144
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €75,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een puppy verzekering kiezen voor jouw Zwitserse Witte Herder (reu of teef? We behandelen nuttige zaken die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Let op, prijzen verschillen nogal per aanbieder. De basis is premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en medicaties worden standaard betaald. Check zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Wordt castratie ook inbegrepen? En welke garanties zijn er met bloedtransfusies?

3. Max. vergoeding p/jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt ligt tussen de €2.000 t/m 6.500. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €150, het procentuele eigen risico ligt rond de 15 – 25%. Misschien ook interessant: Wolfspitz verzekering.

Dierenverzekering Zwitserse Witte Herder vergelijken juni 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor de best geteste verzekering? Op basis van deze website kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Zwitserse Witte Herder vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Factoren die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld gewicht, postcode, medisch verleden, leeftijd, het ras. Hieronder tref je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Chemo
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Dekking op maat
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Direct geregeld
Alle honden welkom

inshared-verzekering

Inshared

Reisverzekering
Health check
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Eigen risico kiezen
Doorlopende reisverzekering
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Kies je eigen dekking
Geen erfelijke ziektes
Voor de allerkleinsten

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of medicijnen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. Bij een aantal aanbieders kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij veel partijen zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: Overzicht verzekeraars.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale partijen hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen. De polis zelf wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tand-dekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Zwitserse Witte Herder afsluiten? Gewaarborgde scherpe verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!