Akbash verzekeren? Een huisdierverzekering voor uw hond vanaf €7 per maand

Jouw Akbash geeft jou ontzettend veel liefde. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Akbash biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro is jouw hond verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere radiotherapie en transplantaties met lichaamseigen cellen. Aanbieders als Petplan en verschillende andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.500 tot en met € 4.700. Op deze webpagina vergelijk je Nederlandse Akbash verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Akbash is jou heel wat waard. Logischerwijs wil je de best mogelijke zorg voor je dog. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij jouw viervoeter van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Bij veel verzekeraars kies je zelf een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.600 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Premie vanaf €7,35 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? Dan is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €90), echter kan dit ook lokaal (plus minus €155). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Akbash niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een aangenamer gezinslid. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kijk niet vreemd op van bedragen als €325. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere assuranten is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-akbash

Wat kost een Akbash verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Het verzekeren van een huisdier is stukken voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €12,5 – €40 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Meerdere factoren zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Daarnaast tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Jouw hond is verzekerd vanaf €7,1 per maand. Binnen een paar minuten te weten komen wat de verzekering voor de Akbash concreet kost? Kies een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van mei 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Amerikaanse Naakthond afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Akbash verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder gevonden die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? In de regel krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Kies je voor kruising? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies een dekkingspakket en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Akbash

Ingreep Prijzen
Consult €37
Consult weekend / avond €64
Chippen €46
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €74
CT-scan €151
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €74

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw Akbash (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende variabelen waar je op moet letten bij de keuze voor een maatschappij. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de maandelijkse kosten. Maar, prijzen verschillen nogal per aanbieder. De basis is simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check grondig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle aandoeningen en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Bekijk zorgvuldig de kleine lettertjes. Is bestraling wel of niet vergoed? En hoe zit het met echo?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.700 – 4.800. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs is het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, het procentuele eigen risico ligt rond de 35%. Bekijk ook de opties voor een Sint Bernard verzekering.

Dierenverzekering Akbash vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel een kwalitatieve verzekering? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je razendsnel hondenverzekering voor de Akbash vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als medisch verleden, gewicht, geslacht, leeftijd, het ras. Hierna achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
Ruim aanbod pakketten
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Heupen verzekerd
Ook heupen en ellebogen
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Delta Lloyd
Voor de allerkleinsten

inshared-verzekering

Inshared

Heupen verzekerd
Advertentie bij vermissing
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Dagelijks opzegbaar
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Lage poliskosten
Begrijpelijk

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De erkende partijen biedt een soort van basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, een intensieve opname of geneesmiddelen. Normaliter is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: verzekering Inshared afsluiten.

Aanvullende dierenverzekering
De nationale maatschappijen bieden daarnaast extra aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Tandarts
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Akbash afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie voor een dierenverzekering!