Sint Bernard verzekeren? Een huisdierverzekering voor honden vanaf €6,5 per maand

De Sint Bernard geeft jou onmetelijk veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een tegenslag krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jullie hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Sint Bernard biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld Europese medische zorg en huidallergie behandeling. Aanbieders als Petplan of verschillende andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.200 en €5.200. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je favoriete Sint Bernard verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Sint Bernard is jouw trouwe viervoeter. Logischerwijs verlang je naar de best mogelijke zorg voor je dog. Dankzij een dierenverzekering waarborg je het dier van de beste zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Bij veel verzekeraars kies je zelf een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.200 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €8,9 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je hond gekomen, of gewoon te ziek? Dan is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €70), maar mogelijk ook thuis (circa €140). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende keuzes: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Sint Bernard geen puppies meer kan verwekken. Het positieve effect is: een vrolijke viervoeter. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €345. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere aanbieders is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-sint-bernard

Wat kost een Sint Bernard verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is flink betaalbaarder dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €13 en €40 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Bovendien tellen ook het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €9,8 per maand. Simpel & snel weten wat de verzekering voor jouw Sint Bernard exact kost? Selecteer een aanbieder, voer jouw gegevens in, en check de premie van april 2024. Alternatief: verzekering Yorkshire terrier afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Sint Bernard verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar tegengekomen met een lage premie, of met een dekking die bij jou past? bij de meeste verzekeraars ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Sint Bernard

Behandeling Tarieven
Consult €42
Consult weekend / avond €61
Chippen €39
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €55,5
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €147
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €65

Welke hondenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw Sint Bernard (reu of teef)? We onderscheiden eeneen aantal variabelen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Premie per maand
De te verzekeren hond (gewicht, ras) beïnvloeden de premie Vergeet niet, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Stap 1 is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk altijd wat er vergoed wordt. Niet alle behandelingen en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Achterhaal goed de voorwaarden van de polis. Is scintigrafie vergoed of niet? Of hoe zit het met operatie met narcose?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.700 en 5.700. Selecteer je €3.500 of meer, dan gaat de premie omhoog. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, bij een percentage ga je vaak richting de 35%. Misschien ook interessant: Hollandse Herdershond verzekering.

Dierenverzekering Sint Bernard vergelijken april 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Vandaag de dag zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Geholpen door onze vergelijker kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Sint Bernard vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Aegon. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld postcode, het ras, leeftijd, medisch verleden, gewicht. Hierna ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Vaccinaties
Samengesteld door artsen
Uitstekend beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
€65 preventieve zorg
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Zelf dierenarts kiezen
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
50% of 100% gedekt
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

Operaties
Doorlopende reisverzekering
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Lage poliskosten
Account via internet

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De Nederlandse verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of andere hulpmiddelen. In het algemeen is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: Reaal verzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Veel van de verzekeringsmaatschappijen kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Tandarts module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Sint Bernard afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor een dierenverzekering!