Akita verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw hond al vanaf €9,25 per maand

Jouw eigen Akita staat synoniem voor een hoop gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: hij kan iets onder de leden krijgen of een tegenslag krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Akita biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld bestraling of gedragstherapie. Polissen van bijvoorbeeld Aegon of lokale verzekeraars vergoeden tussen de €1.700 tot wel €5.300. Op deze webpagina bekijk je nationale Akita verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Akita is jouw maatje. Logischerwijs ga je voor optimale zorg voor jouw huisdier. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij het dier van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Vaak kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.900 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Beginnend bij €9,1 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of is hij ernstig ziek? Hier is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €75), maar mogelijk ook thuis (circa €170). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Akita zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer gezinslid. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €315. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere verzekeraars is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-akita

Wat kost een Akita verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is beduidend goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €16,5 – €39 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw viervoeter. Tevens houden verzekeraars rekening met de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico worden meegenomen. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,85 per maand. Binnen een paar minuten uitvinden wat de verzekering voor jouw Akita tot op de komma kost? Kies direct een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Suggestie: verzekering Basset afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Akita verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder gezien die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Meestal werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Kies je voor kruising? Voer dan in het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Akita

Consult Onkosten
Consult €35
Consult weekend / avond €74
Chippen €43
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €159
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €77,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een puppy verzekering voor de Akita (reu of teef? We behandelen verschillende variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de hoogte van de premie. Let op, de tarieven liggen zeer uiteen. Stap 1 is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Achterhaal zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle ingrepen en medicijnen betaalt de verzekeraar. Check goed de voorwaarden van de verzekeraar. Is medische hulpmiddelen vergoed of niet? Of hoe zit het met cocktail vaccinatie?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt is vaak een bedrag tussen de €1.300 en 3.700. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Een aantal andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €100, en het percentage is vaak 20% of meer. Bekijk ook de opties voor een Staffordshire Terrier verzekering.

Dierenverzekering Akita vergelijken april 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je razendsnel hondenverzekering voor de Akita vergelijken. Wij vergelijken onder andere Hema. Factoren die invloed hebben op de premie zijn onder andere gewicht, het ras, postcode, geslacht, medisch verleden. Onderstaand tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
Hond, kat, papegaai en konijn
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
Tel: 072-5180280
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
Direct geregeld
Geen kleine lettertjes

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
We all benefit
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Crematie
Dagelijks opzegbaar
Vrije dierenarts keuze

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Met buitenland
Veel keuzevrijheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De Nederlandse maatschappijen werken met een basisverzekering. Daarmee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. In het algemeen vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Bij verscheidene partijen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: verzekering HEMA afsluiten.

Aanvullende hondenverzekering
De erkende verzekeraars bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Akita afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!