Basset verzekeren? Een huisdierverzekering voor uw hond vanaf €8,5 per maand

Jouw trouwe Basset geeft jou een hoop vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen je hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Basset kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld bloeddrukmeting of medische hulpmiddelen. Verzekeraars als Aegon en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 en €4.100. Op deze website vind je meer info over nationale Basset verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Basset is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk wil je de best mogelijke zorg voor jouw hond. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker jij het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Vaak kies je zelf een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.300 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Beginnend bij €8,7 per maand

Euthanasie en inslapen

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ernstig ziek? In een dergelijke situatie is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €90), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €150). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald in de polis. Inzake het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Basset zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €185. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere aanbieders is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-basset

Wat kost een Basset verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is aanmerkelijk goedkoper dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €9,25 en €34,5 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Verschillende aspecten bepalen de premie. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Bovendien kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en de hoogte van het eigen risico worden meegenomen. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,55 per maand. Direct ondervinden wat de verzekering voor de Basset precies kost? Kies direct een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van mei 2024. Suggestie: verzekering Westfalen Terrier afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Basset verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket tegengekomen die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Basset

Situatie Tarieven
Consult €39
Consult weekend / avond €70
Chippen €39
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €140
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €76,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een puppy verzekering kiezen voor jouw Basset (reu of teef? Graag noemen we essentiële onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Advies: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je vindt dan al snel een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen grotendeels de premie per maand Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Stap 1 is dus premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle ingrepen en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Check goed de voorwaarden van de polis. Is operatie met narcose wel vergoed voor mijn hond? En hoe zit het met transponder plaatsen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.400 en 3.500. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, bij een percentage ga je vaak richting de 10% of meer. Misschien ook interessant: Zwarte russische terrier verzekering.

Dierenverzekering Basset vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Geholpen door onze vergelijker kan je razendsnel hondenverzekering voor de Basset vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal dier & zorg. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als leeftijd, medisch verleden, gewicht, postcode, het ras. Hierna tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
4 pakketten
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Tot €5000 dekking
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Direct geregeld
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
Ruim 175.000 klanten
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Thuiswinkel waarborg
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Identificatiechip
Veel keuzevrijheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Denk aan een consult bij een dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een intensieve opname of hulpmiddelen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Meestal er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: Algemene informatie.

Aanvullende verzekering
De erkende maatschappijen bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Tand-dekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Basset afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!