Staffordshire Terrier verzekeren? Een huisdierenverzekering voor je hond vanaf €6,75 per maand

Jouw eigen Staffordshire Terrier biedt jou volop gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of terechtkomen in een ongeval. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Staffordshire Terrier biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand is jouw hond verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld lepto en/of DHP vaccinatie of castratie. Verzekeraars als Hema en nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.800 oplopend tot €2.700. Op deze website vind je nationale Staffordshire Terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Staffordshire Terrier is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend verlang je naar het beste voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering verzeker je jouw maatje van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. Vaak ben je gewoon welkom bij een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.500 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Premie vanaf €7,35 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €90), maar kan ook bij jou thuis (vaak €155). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald in de polis. Wat het afscheid aangaat heb je enkele opties: destructie, cremeren of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Staffordshire Terrier niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een minder dominant dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €325. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere polissen is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-staffordshire-terrier

Wat kost een Staffordshire Terrier verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is aanzienlijk goedkoper dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €8,5 en €30,5 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Allerlei elementen hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Tevens houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €7,45 per maand. Simpel & snel achterhalen wat de verzekering voor de Staffordshire Terrier exact kost? Klik op een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Alternatief: verzekering Zwarte russische terrier afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Staffordshire Terrier verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een polis gezien met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Is jouw hond een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Staffordshire Terrier

Ingreep Vergoeding
Consult €37
Consult weekend / avond €61
Chippen €44
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €69
CT-scan €148
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €65,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw Staffordshire Terrier (reu of teef? Hieronder vind je verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Let op, de ene polis is de ander niet. De basis is een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check nauwkeurig wat er vergoed wordt. Niet alle soorten ziektes en medicijnen zijn inbegrepen. Bekijk nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Is radioactieve jodium behandelingen wel vergoed voor mijn hond? En welke garanties zijn er met radioactieve jodium behandelingen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.900 t/m 3.900. Bij een hoge maximale vergoeding, dan betaal je meer premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €175, het procentuele eigen risico ligt rond de 10% of meer. Bekijk ook de opties voor een Kangal verzekering.

Dierenverzekering Staffordshire Terrier vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Op basis van deze website kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Staffordshire Terrier vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Ohra. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als geslacht, gewicht, medisch verleden, het ras, leeftijd. Hierna achterhaal je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
De enige echte specialist
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Opname kliniek
Tot €5000 dekking
Gemoedsrust

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
WhatsApp service
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
50% of 100% gedekt
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Chemo
Binnen 5 minuten geregeld
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Leeftijdsafhankelijk
Online account

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn wisselend. Het merendeel van de assuradeurs werken met een basisverzekering. Met deze polis ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, opname + verblijf in kliniek of medicijnen. Standaard is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Niet zelden zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: Petplan verzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de maatschappijen bieden daarnaast unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Tandheelkunde
 • Ct-scans

Verzekering Staffordshire Terrier afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!