Alano espanol verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €8,75 per maand

Jouw trouwe Alano espanol staat synoniem voor ontzettend veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Alano espanol is dan erg welkom. Al vanaf een paar euro per maand is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere shockwave therapie of medische hulpmiddelen. Maatschappijen als Ohra of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €2.000 en €3.400. Via deze pagina vind je meer info over betrouwbare Alano espanol verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Alano espanol is jou heel wat waard. Logischerwijs wens je optimale zorg voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer je jouw huisdier van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.900 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €8,05 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €90), maar kan ook bij jou thuis (zo’n €180). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald in de polis. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende opties: destructie, cremeren of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Alano espanol geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een minder onrustig dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €300. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere assuranten is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-alano-espanol

Wat kost een Alano espanol verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw viervoeter verzekeren is beduidend voordeliger dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €10,75 en €29 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Verschillende variabelen zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Tevens kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €5,7 per maand. Moeiteloos ondervinden wat de verzekering voor de Alano espanol tot op de komma kost? Selecteer een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Drentse Patrijshond afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Alano espanol verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket gezien die goedkoop is, of met een dekking die bij jou past? bij de meeste verzekeraars gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Is jouw hond een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Alano espanol

Situatie Vergoeding
Consult €36
Consult weekend / avond €62
Chippen €49
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €70,5
CT-scan €157
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering past bij mij?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw Alano espanol (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken belangrijke factoren die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Echter, de ene polis is de ander niet. Het vertrekpunt moet zijn premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer altijd wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle behandelingen en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt heupbehandeling vergoed of niet? Of hoe zit het met MRI-scan?

3. Maximum uitkering per jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.000 en 6.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, kies je een percentage dan moet je denken aan max. 40%. Mogelijk ook relevant: Afghaanse windhond verzekering.

Dierenverzekering Alano espanol vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Alano espanol vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als geslacht, gewicht, medisch verleden, leeftijd, postcode. Onderstaand bekijk je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Ellebogen verzekerd
Met tips & weetjes
Ook je pup verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
Betrouwbaar Reaal
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
Direct geregeld
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
Geldt ook op vakantie
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Buitenlanddekking
Doorlopende reisverzekering
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Ook narcose
Veel keuzevrijheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De grote partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, een uitgebreide behandeling of geneesmiddelen. Doorgaans is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. In sommige gevallen kies je dit percentage zelf. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: OHRA verzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Steeds meer verzekeringsmaatschappijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tandartsdekking
 • Ct-scans

Verzekering Alano espanol afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!