Drentse Patrijshond verzekeren? Een huisdierenverzekering voor een hond al vanaf €7,75 per maand

Jouw eigen Drentse Patrijshond staat synoniem voor ontzettend veel vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Drentse Patrijshond biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand is jouw hond verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld consult en/of sterilisatie. Polissen van bijvoorbeeld Petplan en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.000 tot en met € 4.900. Op deze website ontdek je betrouwbare Drentse Patrijshond verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Drentse Patrijshond is jouw trouwe kameraad. Vanzelf streef je naar het allerbeste voor jouw huisdier. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg jij jouw hond van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor jonge en oude honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €9,7 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? Hier is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €95), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €160). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraars. Wat betreft afscheid heb je enkele mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Drentse Patrijshond geen pups meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €185. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere assuranten is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-drentse-patrijshond

Wat kost een Drentse Patrijshond verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een verzekering voor dieren is veel goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €18 tot €26,5 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw viervoeter. Ook kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,95 per maand. Gelijk ondervinden wat de verzekering voor de Drentse Patrijshond concreet kost? Kies direct een van de partijen, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Je kunt ook direct een verzekering Whippet afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Drentse Patrijshond verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket gezien met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In veel gevallen krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Is jouw hond een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Drentse Patrijshond

Behandeling Prijzen
Consult €38
Consult weekend / avond €68
Chippen €45
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €150
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €75,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering afsluiten voor de Drentse Patrijshond (reu of teef)? We onderscheiden eenbelangrijke variabelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de premie per maand Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Start altijd met premies naast elkaar zetten.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer goed wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en pillen zitten in het basispakket. Controleer nauwkeurig de inhoud van het pakket. Is titeren wel afgedekt? En welke garanties zijn er met heupbehandeling?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.000 – 5.600. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, percentages zijn rond de 15% per declaratie. Misschien ook interessant: Zwitserse Witte Herder verzekering.

Dierenverzekering Drentse Patrijshond vergelijken juni 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Drentse Patrijshond vergelijken. Hier tref je aanbieders als Ohra. Aspecten die de premie bepalen zijn o.a. leeftijd, medisch verleden, het ras, geslacht, postcode. Hierna vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Met tips & weetjes
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
€65 preventieve zorg
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Delta Lloyd
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
We all benefit
Ongeacht welk ras/afkomst

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Doorlopende reisverzekering
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Opname kliniek
Identificatiechip
Online afsluiten

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De nationale assuradeurs biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, CT-scans, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. In het algemeen vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Niet zelden kies je dit percentage zelf. Daarnaast zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: verzekering OHRA afsluiten.

Aanvullende dierenverzekering
De erkende partijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Tandartsdekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Drentse Patrijshond afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!