American Staffordshire Terrier verzekeren? Een huisdierenverzekering voor uw hond vanaf €6,5 per maand

Jouw trouwe American Staffordshire Terrier biedt jou onmetelijk veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de American Staffordshire Terrier kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld KC of Pneumo vaccinatie of lepto en/of DHP vaccinatie. Maatschappijen als Aegon of verschillende andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.000 en €2.800. Op deze website bekijk je alle American Staffordshire Terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw American Staffordshire Terrier is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs wens je uitmuntende zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij jouw huisdier van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Meestal ben je gewoon welkom bij een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.400 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €7,7 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ongeneeslijk ziek? In dat geval is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €75), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €160). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Omtrent het afscheid onderscheiden we een aantal mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de American Staffordshire Terrier geen puppies meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een huisdier dat minder wegloopt. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €295. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere verzekeraars is castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-american-staffordshire-terrier

Wat kost een American Staffordshire Terrier verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is veel goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €12,75 en €30 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei aspecten liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Bovendien wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €9,6 per maand. Onmiddellijk ondervinden wat de verzekering voor de American Staffordshire Terrier nu echt kost? Kies een assuradeur, beantwoord de vragen, en check de premie van juli 2024. Interessant: verzekering Nova Scotia afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n American Staffordshire Terrier verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gezien met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? Meestal doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Gaat het om een kruising? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts American Staffordshire Terrier

Behandeling Onkosten
Consult €43
Consult weekend / avond €69
Chippen €39
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €50,5
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €152
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €67,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor de American Staffordshire Terrier (reu of teef? Hieronder vind je nuttige zaken die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je profiteert dan van een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) hebben invloed op de premie per maand Let op, prijzen verschillen nogal per aanbieder. De basis is het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check altijd wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle geneesmethodes en medicijnen zitten in het basispakket. Controleer goed de kleine lettertjes. Is CT-scan wel vergoed voor mijn hond? En welke garanties zijn er met chippen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.900 en 5.300. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, percentages zijn rond de 10% of meer. Bekijk ook de opties voor een Akita Inu verzekering.

Dierenverzekering American Staffordshire Terrier vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de American Staffordshire Terrier vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Inshared. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere leeftijd, gewicht, geslacht, het ras, postcode. Verderop ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
4 pakketten
Ongeacht welk ras/afkomst

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vandaag nog verzekerd
Dier & Zorg label
Alle rassen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Tel: 126-4004040
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

Kies je eigen dekking
50% vergoeding mogelijk
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Uitgebreide dekking
Alle honden welkom

aegon-verzekering

Aegon

Snelle klantenservice
Bij ziekte en ongeval
Voor de allerkleinsten

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De genoemde maatschappijen hanteert een basisverzekering. Daarmee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, een ingreep of hulpmiddelen. Doorgaans is de minimale dekking tot 80% van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen kies je zelf het eigen risico. Ook zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: HEMA verzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het gros van de maatschappijen kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Tandheelkunde
 • MRI-scan

Verzekering American Staffordshire Terrier afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie voor een dierenverzekering!