Akita Inu verzekeren? Een verzekering voor een hond al vanaf €7,25 per maand

De Akita Inu staat voor een hoop gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval wil je niet kiezen tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Akita Inu kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan heupbehandeling en homeopaat behandeling. Assuradeurs als Aegon of lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 tot en met € 3.000. Via deze pagina vind je nationale Akita Inu verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Akita Inu is jou heel wat waard. Uiteraard streef je naar uitstekende zorg voor je dog. Via een dierenverzekering garandeer jij het dier van optimale zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over een forse nota. Vaak ben je gewoon welkom bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.900 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €8,35 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of heeft hij een erge aandoening? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €80), maar kan ook bij jou thuis (vaak €160). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Aangaande afscheid nemen onderscheiden we een aantal varianten: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Akita Inu niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €220. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere aanbieders is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-akita-inu

Wat kost een Akita Inu verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is beduidend goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De kosten variëren tussen €12 – €37,5 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere variabelen hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras. Daarnaast houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico worden meegenomen. Een verzekering is er al vanaf €7,55 per maand. Direct ondervinden wat de verzekering voor de Akita Inu precies kost? Selecteer een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Alternatief: verzekering Berner Sennen afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een goede Akita Inu verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar gespot met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Meestal ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Betreft het een kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Akita Inu

Ingreep Tarieven
Consult €45
Consult weekend / avond €61
Chippen €46
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €54,5
Röntgenfoto €73
CT-scan €156
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €72

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een puppy verzekering kiezen voor jouw Akita Inu (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken nuttige factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Type dekking?
Achterhaal goed wat er vergoed wordt. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Analyseer nauwkeurig de kleine lettertjes. Wordt scintigrafie wel of niet vergoed? En welke garanties zijn er met gebit schoonmaken?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.700 en 3.600. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, percentages zijn rond de 15 – 25%. Bekijk ook de opties voor een Affenpinscher verzekering.

Dierenverzekering Akita Inu vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je razendsnel hondenverzekering voor de Akita Inu vergelijken. Wij vergelijken onder andere Hema. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld postcode, gewicht, het ras, geslacht, medisch verleden. Onderstaand achterhaal je enkele populaire dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Fysiotherapie
Interessante dierenblog
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
Tel: 072-5180280
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Steralisatie
Basis, Plus en Top
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
We all benefit
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Dagelijks opzegbaar
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Bij ziekte en ongeval
Veel keuzevrijheid

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste partijen gaat uit van een basisverzekering. Zo worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof pillen. Gewoonlijk vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. Bij een aantal aanbieders selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: verzekering AEGON afsluiten.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het gros van de assuradeurs kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw hond castreren
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandheelkunde
 • Ct-scans

Verzekering Akita Inu afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie van de dierenverzekering!