Amerikaanse Cocker Spaniel verzekeren? Een huisdierverzekering voor honden al vanaf €6,5 per maand

De Amerikaanse Cocker Spaniel betekent onmetelijk veel liefde. Misschien is het wel je beste vriend. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een tegenslag krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Amerikaanse Cocker Spaniel is dan erg welkom. Vanaf €5,00 is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld echo en acupuncturist behandeling. Assuradeurs als Hema en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.800 tot en met € 4.500. Op deze webpagina ontdek je alle Amerikaanse Cocker Spaniel verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Amerikaanse Cocker Spaniel is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk verlang je naar de beste zorg voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering verzeker je het dier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Meestal ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €4.000 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €6,4 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ernstig ziek? Hier is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (circa €100), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €135). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Wat betreft afscheid zijn er verschillende mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Amerikaanse Cocker Spaniel geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €295. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere verzekeraars is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-amerikaanse-cocker-spaniel

Wat kost een Amerikaanse Cocker Spaniel verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk goedkoper dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €13,25 – €40,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende elementen bepalen de premie. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Ook spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het gekozen eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €6,95 per maand. Gelijk weten wat de verzekering voor jouw Amerikaanse Cocker Spaniel precies kost? Selecteer een assuradeur, voer de details over jouw huisdier in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Alternatief: verzekering Sint Bernard afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Amerikaanse Cocker Spaniel verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar gespot die goedkoop is, of die jij betrouwbaar acht? Grofweg doorloop je de volgende stappen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Amerikaanse Cocker Spaniel

Ingreep Vergoeding
Consult €34
Consult weekend / avond €64
Chippen €42
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €151
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €71

Welke hondenverzekering past bij mij?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw trouwe Amerikaanse Cocker Spaniel (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke onderdelen die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
Het ras, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de premie per maand Goed om te weten, prijzen verschillen nogal per aanbieder. De basis is een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle operaties en pillen betaalt de verzekeraar. Achterhaal grondig de inhoud van het pakket. Is gebit schoonmaken ook gedekt? Of hoe zit het met medische hulpmiddelen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximum uitkering per jaar bedraagt tussen de €1.600 – 4.200. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, het procentuele eigen risico ligt rond de max. 40%. Bekijk ook de opties voor een American Bully verzekering.

Dierenverzekering Amerikaanse Cocker Spaniel vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu de best geteste verzekering? Geholpen door deze website kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Amerikaanse Cocker Spaniel vergelijken. Je leest alles over bijv. Hema. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als medisch verleden, leeftijd, postcode, gewicht, het ras. Verderop achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Fysiotherapie
De enige echte specialist
Declaren via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Bewust of Comfort
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Eenvoudig opzeggen
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
We all benefit
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
No-nonsense
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Steralisatie
Geen erfelijke ziektes
Maximale zekerheid

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De nationale verzekeraars werken met een basisverzekering. Daarmee worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, specifieke operaties of hulpmiddelen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: Reaal dierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het gros van de aanbieders hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandartsdekking
 • Ct-scans

Verzekering Amerikaanse Cocker Spaniel afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie voor een dierenverzekering!