American Bully verzekeren? Een dierenverzekering voor je hond vanaf €6,75 per maand

Jouw eigen American Bully geeft jou onmetelijk veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou American Bully biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Je moet dan denken aan radiotherapie en CT-scan. Assuradeurs als Petplan en andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.600 tot wel €4.500. Via deze pagina ontdek je betrouwbare American Bully verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw American Bully is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs wens je het allerbeste voor jouw viervoeter. Dankzij een dierenverzekering waarborg je jouw viervoeter van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. Bij veel aanbieders kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.400 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €8,8 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of gewoon te ziek? Wellicht is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €75), maar mogelijk ook thuis (vaak €140). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt binnen je polis. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse keuzemogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een American Bully niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een vrolijke viervoeter. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €305. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere polissen is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-american-bully

Wat kost een American Bully verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw hond verzekeren is beduidend goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €16,25 tot €43,5 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere factoren zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Natuurlijk houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico hebben invloed. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8,75 per maand. Moeiteloos te weten komen wat de verzekering voor de American Bully precies kost? Navigeer naar een assuradeur, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Check ook: verzekering Hollandse Herdershond afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een American Bully verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar gevonden die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In de regel gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Staat het ras er niet bij? Kies dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts American Bully

Consult Vergoeding
Consult €41
Consult weekend / avond €69
Chippen €47
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €159
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €73,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Vandaag nog een puppy verzekering afsluiten voor de American Bully (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende onderdelen waar je op moet letten bij het vinden van de juiste polis. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je profiteert dan van een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Let op, prijzen verschillen nogal per aanbieder. De basis is een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Controleer zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle operaties en medicijnen betaalt de verzekeraar. Check altijd de kleine lettertjes. Wordt CT-scan ook inbegrepen? En in hoeverre zijn zaken gedekt als behandeling tegen knie-aandoeningen?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €1.100 t/m 3.800. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, en het percentage is vaak ongeveer 30%. Misschien ook interessant: Akbash verzekering.

Dierenverzekering American Bully vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan je simpel & snel hondenverzekering voor de American Bully vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. medisch verleden, postcode, leeftijd, het ras, geslacht. Verderop bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Samengesteld door artsen
Alle rassen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle klantenservice
€65 preventieve zorg
Verantwoord verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
Zelf dierenarts kiezen
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
Geldt ook op vakantie
Ook voor puppy’s

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Beste zorg bij ziekte
Alle honden welkom

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
€3.500 euro per jaar
Goede adviseur

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De meeste aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, opname in een kliniekof geneesmiddelen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Soms kies je dit percentage zelf. Bij veel partijen er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: Petplan verzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De erkende verzekeringsmaatschappijen hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tand-module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering American Bully afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie van een dierenverzekering!