Amerikaanse Waterspaniel verzekeren? Een verzekeringspakket voor je hond vanaf €9,25 per maand

Jouw Amerikaanse Waterspaniel biedt jou ontzettend veel gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Amerikaanse Waterspaniel biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan cocktail vaccinatie of fotodynamische therapie. Maatschappijen als Hema en nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 tot en met € 3.700. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl bekijk je alle Amerikaanse Waterspaniel verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Amerikaanse Waterspaniel is jouw maatje. Logischerwijs streef je naar de beste zorg voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over een flinke rekening van de arts. In veel gevallen kies je zelf een regionale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.000 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €7,1 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €90), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €180). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Omtrent het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Amerikaanse Waterspaniel geen pups meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een minder dominant dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €260. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij de meeste andere verzekeraars is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-amerikaanse-waterspaniel

Wat kost een Amerikaanse Waterspaniel verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk goedkoper dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €14,75 – €43 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Meerdere variabelen liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Tevens wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8 per maand. À la minute ontdekken wat de verzekering voor jouw Amerikaanse Waterspaniel concreet kost? Selecteer een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van mei 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Afghaanse windhond afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Amerikaanse Waterspaniel verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket gespot met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Amerikaanse Waterspaniel

Ingreep Vergoeding
Consult €43
Consult weekend / avond €68
Chippen €41
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €55
Röntgenfoto €71
CT-scan €143
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €65,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een puppy verzekering voor de Amerikaanse Waterspaniel (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen grotendeels de maandelijkse premie Echter, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Begin steevast met een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Bekijk grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle operaties en medicaties worden standaard betaald. Check altijd de polisvoorwaarden. Wordt tumor medicatie wel vergoed voor mijn hond? En in hoeverre zijn zaken gedekt als gedragstherapie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.900 en 4.400. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere partijen vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, bij een percentage ga je vaak richting de 10% of meer. Misschien ook interessant: Amerikaans-Canadese Witte Herdershond verzekering.

Dierenverzekering Amerikaanse Waterspaniel vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Deze tijd is het aanbod enorm. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Geholpen door de huisdierenverzekering vergelijken kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Amerikaanse Waterspaniel vergelijken. Je leest alles over bijv. Aegon. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. medisch verleden, het ras, gewicht, postcode, geslacht. Hieronder bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
Samengesteld door artsen
Gemoedsrust

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Ellebogen verzekerd
Bewust of Comfort
Alle rassen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
WhatsApp service
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
Staat 24/7 voor jou klaar
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Verbond van verzekeraars
Ook voor puppy’s

aegon-verzekering

Aegon

Snelle klantenservice
Bij ziekte en ongeval
Uitstekend beoordeeld

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde aanbieders gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een noodzakelijke operatie of hulpmiddelen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Bij het gros van de aanbieders kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: HEMA dierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de verzekeringsbedrijven hebben de mogelijkheid voor extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag zal wat stijgen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts
 • Ct-scans

Verzekering Amerikaanse Waterspaniel afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie voor de dierenverzekering!