Appenzeller Sennenhond verzekeren? Een dierenverzekering voor honden vanaf €9,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Appenzeller Sennenhond staat synoniem voor volop liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een aanrijding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Appenzeller Sennenhond biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere homeopaat behandeling of bloedtransfusies. Polissen van bijvoorbeeld Ohra en andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.100 tot wel €3.200. Op deze website ontdek je gangbare Appenzeller Sennenhond verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Appenzeller Sennenhond is jouw trouwe viervoeter. Logischerwijs ga je voor het allerbeste voor je dog. Met een dierenverzekering garandeer jij jouw hond van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval financiële zaken. Bij veel aanbieders maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.900 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €6,4 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €85), maar soms is thuis ook een optie (circa €175). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraars. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal opties: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren en Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Appenzeller Sennenhond geen puppies meer kan verwekken. Het positieve effect is: een vrolijke viervoeter. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €205. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere assuranten is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-appenzeller-sennenhond

Wat kost een Appenzeller Sennenhond verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een verzekering voor dieren is natuurlijk veel goedkoper dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €10,25 – €45 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Velerlei variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw hond. Ook spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,7 per maand. Gelijk ondervinden wat de verzekering voor de Appenzeller Sennenhond tot op de komma kost? Navigeer naar een assuradeur, voer de details over jouw huisdier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Akita afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Appenzeller Sennenhond verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar gezien die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Meestal gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Appenzeller Sennenhond

Consult Vergoeding
Consult €43
Consult weekend / avond €72
Chippen €43
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €55
Röntgenfoto €73
CT-scan €148
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw Appenzeller Sennenhond (reu of teef)? We onderscheiden eeneen aantal zaken waar je op moet letten bij de keuze voor een maatschappij. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Jouw premie
Het ras, gewicht en leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie Vergeet niet, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Type dekking?
Analyseer grondig wat er vergoed wordt. Niet alle geneesmethodes en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk goed de polisvoorwaarden. Is gebitsbehandeling wel afgedekt? En hoe zit het met bloedonderzoek?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.100 en 6.400. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €175, kies je een percentage dan moet je denken aan 20% of meer. We hebben ook info over: Amerikaanse Eskimohond verzekering.

Dierenverzekering Appenzeller Sennenhond vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Appenzeller Sennenhond vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal dier & zorg. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als medisch verleden, het ras, geslacht, postcode, gewicht. Hieronder vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
Samengesteld door artsen
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
Bewust of Comfort
Eenvoudig

ohra-verzekering

Ohra

Steralisatie
€2500 – €5000
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
3 pakketten
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
No-nonsense
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
Ook narcose
Hulp en advies online

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het gros van de partijen werken met een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof pillen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: Reaal huisdierenverzekering.

Aanvullende verzekering
Het gros van de assuradeurs bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Tand-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Appenzeller Sennenhond afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!