Australian cattle dog verzekeren? Een verzekering voor honden vanaf €9,25 per maand

Jouw eigen Australian cattle dog geeft jou geweldig veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: jouw viervoeter kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Australian cattle dog kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan titeren of bloedtransfusies. Assuradeurs als Inshared en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.200 tot en met € 3.900. Via deze pagina vind je meer info over bekende Australian cattle dog verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Australian cattle dog is jouw trouwe viervoeter. Logischerwijs ga je voor de beste zorg voor jouw viervoeter. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker je jouw huisdier van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over geld. Steeds vaker kan je terecht bij een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €4.400 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €5,9 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €95), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €165). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt in de polis. Omtrent het afscheid heb je enkele mogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Australian cattle dog niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €220. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere polissen is de castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-australian-cattle-dog

Wat kost een Australian cattle dog verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is stukken betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €15,75 – €31,5 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Verschillende factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw viervoeter. Tevens spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €6,2 per maand. Eenvoudig weten wat de verzekering voor jouw Australian cattle dog exact kost? Navigeer naar een assuradeur, voer de details over jouw huisdier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Alternatief: verzekering Alano espanol afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Australian cattle dog verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar aangetroffen die betaalbaar is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Doorgaans ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Is jouw hond een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Australian cattle dog

Situatie Prijzen
Consult €33
Consult weekend / avond €59
Chippen €47
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €55,5
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €150
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €77,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een puppy verzekering afsluiten voor de Australian cattle dog (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken nuttige factoren die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort hond en z’n leeftijd hebben invloed op de hoogte van de premie. Vergeet niet, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle ingrepen en geneesmiddelen worden standaard betaald. Check nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Is heupbehandeling vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent KC of Pneumo vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €1.100 t/m 4.200. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige partijen doen dit met een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, percentages zijn rond de 15% per declaratie. Misschien ook interessant: Amerikaanse Waterspaniel verzekering.

Dierenverzekering Australian cattle dog vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan je razendsnel hondenverzekering voor de Australian cattle dog vergelijken. Wij vergelijken onder andere Aegon. Factoren die invloed hebben op de premie zijn zaken als medisch verleden, het ras, postcode, leeftijd, gewicht. Nu vind je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Kies je eigen dekking
Samengesteld door artsen
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Castratie
Tel: 072-5180280
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Eenvoudig opzeggen
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
Aanvullende opties
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Scherpe premie rasdieren
Alle honden welkom

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Identificatiechip
Account via internet

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De grote aanbieders hanteert een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, een noodzakelijke operatie of medicijnen. In de regel vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Ook er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: Inshared huisdierenverzekering.

Aanvullende verzekering
Steeds meer partijen kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Australian cattle dog afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!