Australian kelpie verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €9 per maand

Jouw eigen Australian kelpie biedt jou ontzettend veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw hond kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Australian kelpie biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan fotodynamische therapie of behandeling tegen knie-aandoeningen. Maatschappijen als Ohra en andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.700 tot en met € 4.400. Aan de hand van deze pagina bekijk je nationale Australian kelpie verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Australian kelpie is jouw maatje. Vanzelfsprekend streef je naar de beste zorg voor jouw hond. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer je jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval hoge rekeningen. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.500 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor jonge en oude honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Beginnend bij €8,8 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Dan is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €90), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €120). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse mogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Australian kelpie zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een rustiger dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €330. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere polissen is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-australian-kelpie

Wat kost een Australian kelpie verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een verzekering voor dieren is beduidend voordeliger dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €9,25 en €32,5 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw viervoeter. Ook wordt er gekeken naar gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico hebben invloed. Jouw hond is verzekerd vanaf €9,4 per maand. À la minute ondervinden wat de verzekering voor de Australian kelpie precies kost? Navigeer naar een aanbieder, voer jouw gegevens in, en check de premie van april 2024. Je kunt ook direct een verzekering Alaska malamute afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een goede Australian kelpie verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Australian kelpie

Situatie Prijzen
Consult €38
Consult weekend / avond €70
Chippen €42
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €146
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €69

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een puppy verzekering voor de Australian kelpie (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken nuttige factoren die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je profiteert dan van een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd beïnvloeden de hoogte van de premie. Goed om te weten, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle ingrepen en medicijnen zijn inbegrepen. Check zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Wordt castratie wel afgedekt? En welke garanties zijn er met dwang- en sondevoeding?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €2.000 en 3.300. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Sommige verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 20% of meer. Mogelijk ook relevant: Anatolische herder verzekering.

Dierenverzekering Australian kelpie vergelijken april 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Aan de hand van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Australian kelpie vergelijken. Je leest alles over bijv. Inshared. Factoren die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld medisch verleden, gewicht, het ras, leeftijd, geslacht. Nu bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
Handig dierenadvies
Ook voor puppy’s

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
€65 preventieve zorg
Uitstekend beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
Ook andere verzekeringen
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Operaties
Jaarbeloning
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Wat je van Hema verwacht
Begrijpelijk

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Identificatiechip
Account via internet

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Daarmee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. In het algemeen is de minimale dekking tot 80% van de rekening. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Check ook: HEMA huisdierenverzekering.

Aanvullende hondenverzekering
Het gros van de partijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. De polis zelf wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Tandheelkunde
 • Ct-scans

Verzekering Australian kelpie afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!