Anatolische herder verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw hond al vanaf €7,75 per maand

Jouw trouwe Anatolische herder betekent ontzettend veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een aandoening krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen je hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jouw Anatolische herder kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld lasertherapie of bloedtransfusies. Verzekeraars als Aegon of andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.800 tot en met € 5.500. Aan de hand van deze pagina vergelijk je favoriete Anatolische herder verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Anatolische herder is jouw trouwe viervoeter. Natuurlijk wens je het beste voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering verzeker je jouw hond van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. In veel gevallen kan je terecht bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.900 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al vanaf €9,15 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €85), maar kan ook bij jou thuis (zo’n €135). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraars. Omtrent het afscheid heb je enkele opties: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren en Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Anatolische herder zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een vrolijke viervoeter. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €230. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere polissen is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-anatolische-herder

Wat kost een Anatolische herder verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is veel goedkoper dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €16,75 – €33 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal onderdelen hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het ras of de kruising van het dier. Evenzeer kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €8,45 per maand. Snel ondervinden wat de verzekering voor de Anatolische herder tot op de komma kost? Kies direct een assuradeur, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Airedale terrier afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Anatolische herder verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis gezien die niet al te duur is, of die jij betrouwbaar acht? Normaal gesproken krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Gaat het om een kruising? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Anatolische herder

Consult Vergoeding
Consult €40
Consult weekend / avond €66
Chippen €46
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €75,5
CT-scan €153
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €70,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Anatolische herder (reu of teef? We behandelen een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd hebben invloed op de premie per maand Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Begin steevast met premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check goed wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle ingrepen en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Achterhaal altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Is transplantaties met lichaamseigen cellen vergoed of niet? Of hoe zit het met isotopenonderzoek?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.700 – 4.900. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €100, percentages zijn rond de 8 tot 50%. Bekijk ook de opties voor een Amerikaanse Bulldog verzekering.

Dierenverzekering Anatolische herder vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Anatolische herder vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Onderdelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als het ras, postcode, medisch verleden, gewicht, leeftijd. Hierna lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Tandzorg
De enige echte specialist
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
Dier & Zorg label
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Reisverzekering
Zelf dierenarts kiezen
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
Advertentie bij vermissing
Hulp en advies online

hema-verzekering

Hema

Eigen risico kiezen
Scherpe premie rasdieren
Ook voor puppy’s

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
€3.500 euro per jaar
Declaren via internet

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De grote partijen hanteert een basisverzekering. Met deze polis ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Denk aan een consult bij een dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of pillen. In het algemeen is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. Soms kies je dit percentage zelf. Bij veel partijen er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: AEGON dierenverzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Veel van de verzekeringsbedrijven bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Anatolische herder afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie van je dierenverzekering!