Australian Silky Terrier verzekeren? Een verzekeringspakket voor een hond al vanaf €7,25 per maand

De Australian Silky Terrier staat synoniem voor volop vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw hond kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Australian Silky Terrier biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan titeren en transplantaties met lichaamseigen cellen. Polissen van bijvoorbeeld Petplan en nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €2.000 tot en met € 4.200. Via deze pagina vind je favoriete Australian Silky Terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Australian Silky Terrier is jou heel wat waard. Uiteraard streef je naar de beste zorg voor jouw huisdier. Met een dierenverzekering garandeer jij het diertje van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over geld. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.500 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €9,95 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ernstig ziek? In dat geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €85), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €180). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse keuzes: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Australian Silky Terrier niet meer vruchtbaar is. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €195. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere partijen is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-australian-silky-terrier

Wat kost een Australian Silky Terrier verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk goedkoper dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €16,75 tot €32,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico worden meegenomen. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,4 per maand. Vandaag nog ondervinden wat de verzekering voor de Australian Silky Terrier concreet kost? Navigeer naar een assuradeur, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering American hairless terrier afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Australian Silky Terrier verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket gezien die betaalbaar is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Gewoonlijk ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Australian Silky Terrier

Consult Vergoeding
Consult €32
Consult weekend / avond €66
Chippen €44
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €71,5
CT-scan €154
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €69

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Australian Silky Terrier (reu of teef? Hieronder vind je essentiële zaken die van belang zijn bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen de de premie per maand Echter, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Het vertrekpunt moet zijn premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle behandelingen en medicijnen betaalt de verzekeraar. Achterhaal grondig de inhoud van het pakket. Is gebitsbehandeling ook gedekt? En hoe gaat het met cocktail vaccinatie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.400 t/m 5.900. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Sommige aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, percentages zijn rond de 20% of meer. Check ook alles over een Appenzeller Sennenhond verzekering.

Dierenverzekering Australian Silky Terrier vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel de best geteste verzekering? Aan de hand van deze website kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Australian Silky Terrier vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Elementen die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als leeftijd, gewicht, het ras, geslacht, medisch verleden. Verderop lees je meer over een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Verantwoord verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
Bewust of Comfort
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Delta Lloyd
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
Geldt ook op vakantie
Hulp en advies online

hema-verzekering

Hema

Dekking op maat
Prima basisdekking
Hulp en advies online

aegon-verzekering

Aegon

Operaties
Bij ziekte en ongeval
Snelle uitkering

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het merendeel van de maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof medicijnen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. Tip: soms kies je zelf het eigen risico. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Lees meer over: OHRA huisdier polis.

Aanvullende huisdierenverzekering
De erkende organisaties hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen. De polis zelf valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tand-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Australian Silky Terrier afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie van de dierenverzekering!