Australische terrier verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden al vanaf €6 per maand

De Australische terrier staat voor een hoop toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw hond kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Australische terrier biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld KC of Pneumo vaccinatie of lepto en/of DHP vaccinatie. Maatschappijen als Petplan en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.300 oplopend tot €5.500. Aan de hand van deze pagina vergelijk je populaire Australische terrier verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Australische terrier is jouw maatje. Logischerwijs verlang je naar de beste zorg voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker jij jouw viervoeter van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft niet na te denken over hoge rekeningen. Meestal kies je zelf een dierenarts naar keuze. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.000 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €7,9 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? Hier is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €85), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €175). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal keuzes: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren en Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Australische terrier geen pups meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een vrolijke viervoeter. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Sterilisatie kost al gauw €250. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere aanbieders is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-australische-terrier

Wat kost een Australische terrier verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is natuurlijk veel voordeliger dan een polis voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €9 en €28,5 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Allerlei aspecten bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw viervoeter. Natuurlijk spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €5,75 per maand. Razendsnel ontdekken wat de verzekering voor jouw Australische terrier nu echt kost? Kies direct een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Alternatief: verzekering American Staffordshire Terrier afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Australische terrier verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking gespot met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaliter werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Is jouw hond een kruising? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Australische terrier

Behandeling Kosten
Consult €36
Consult weekend / avond €59
Chippen €47
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €75,5
CT-scan €153
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €78

Welke hondenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Australische terrier (reu of teef? Hieronder vind je verschillende variabelen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen grotendeels de maandelijkse premie Vergeet niet, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Begin steevast met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk nauwkeurig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle ingrepen en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Check grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Is transponder plaatsen wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als heupbehandeling?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.900 en 4.600. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €175, percentages zijn rond de 20%, afhankelijk van het pakket. Bekijk ook de opties voor een Argentijnse Dog verzekering.

Dierenverzekering Australische terrier vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Tegenwoordig is er nogal wat te kiezen. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Via de vergelijkingstool kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Australische terrier vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Aegon. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere geslacht, leeftijd, gewicht, het ras, medisch verleden. Hierna bekijk je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Kies je eigen dekking
Diergeneeskunde Utrecht
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Tot €5000 dekking
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Tel: 126-4004040
Veel keuzevrijheid

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Geldt ook op vakantie
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Eenvoudig verzekerd
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
€3.500 euro per jaar
Goed beoordeeld

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De grote maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of medicijnen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van de gemaakte kosten. Bij verscheidene partijen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij het gros van de aanbieders is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Check ook: Reaal dier en zorg huisdier polis.

Aanvullende dierenverzekering
De erkende verzekeringsbedrijven hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Uitvaart
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Tandartsdekking
 • Ct-scans

Verzekering Australische terrier afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!