Argentijnse Dog verzekeren? Een verzekering voor een hond al vanaf €9 per maand

Jouw trouwe Argentijnse Dog betekent onmetelijk veel vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: hij kan iets onder de leden krijgen of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Argentijnse Dog biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan lasertherapie en Rabiës vaccinatie. Polissen van bijvoorbeeld Inshared en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.400 tot wel €3.700. Via deze pagina bekijk je nationale Argentijnse Dog verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Argentijnse Dog is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard wil je het allerbeste voor jouw viervoeter. Dankzij een dierenverzekering verzeker je het diertje van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval hoge rekeningen. Vaak kan je terecht bij een dierenarts in de buurt. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.400 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €5,85 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ernstig ziek? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €85), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €180). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed in de polis. Wat betreft afscheid zijn er verschillende keuzes: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Argentijnse Dog zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een minder dominant dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €260. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere assuranten is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-argentijnse-dog

Wat kost een Argentijnse Dog verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is flink goedkoper dan een normale zorgverzekering. De kosten variëren tussen €8,5 en €40 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal elementen hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Tevens wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,2 per maand. Vandaag nog achterhalen wat de verzekering voor de Argentijnse Dog nu echt kost? Klik op een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Alternatief: verzekering Akita Inu afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Argentijnse Dog verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een polis gevonden die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Meestal doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Argentijnse Dog

Ingreep Kosten
Consult €34
Consult weekend / avond €65
Chippen €43
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €73
CT-scan €146
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Argentijnse Dog (reu of teef? We behandelen een aantal variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Echter, de ene polis is de ander niet. Het vertrekpunt moet zijn een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer zorgvuldig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle operaties en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk altijd de voorwaarden van de polis. Wordt puppie vaccinatie wel vergoed voor mijn hond? En wat kan ik verwachten omtrent radiotherapie?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.200 en 6.500. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere aanbieders hanteren een percentage van circa 15%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €150, en het percentage is vaak max. 40%. Bekijk ook de opties voor een Amerikaanse ToyTerrier verzekering.

Dierenverzekering Argentijnse Dog vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Argentijnse Dog vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Elementen die de premie bepalen zijn o.a. postcode, geslacht, medisch verleden, het ras, leeftijd. Hierna tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
Hond, kat, papegaai en konijn
Ook je pup verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Ook heupen en ellebogen
Begrijpelijk

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
WhatsApp service
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Buitenlanddekking
Staat 24/7 voor jou klaar
Goed beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Castratie
Scherpe premie rasdieren
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Lage poliskosten
Vele tevreden klanten

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De Nederlandse aanbieders werken met een basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. O.a. een consult bij de dierenarts, CT-scans, opname + verblijf in kliniek of andere hulpmiddelen. Normaliter kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Handig: steeds vaker bepaal je zelf het eigen risico. Meestal er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Check ook: Petplan huisdierenverzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Veel van de maatschappijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandarts
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Argentijnse Dog afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie van de dierenverzekering!