Bandog verzekeren? Een verzekeringspakket voor een hond al vanaf €8,5 per maand

Jouw eigen Bandog staat voor onmetelijk veel toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Bandog biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Je moet dan denken aan gebitsbehandeling en fotodynamische therapie. Maatschappijen als Ohra en lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €1.300 en €3.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je erkende Bandog verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Bandog is jou heel wat waard. Logischerwijs wens je optimale zorg voor jouw huisdier. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker jij jouw hond van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over een forse nota. Vaak maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.000 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €8,75 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €85), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €170). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Omtrent het afscheid heb je enkele varianten: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Bandog zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een leuker huisdier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €210. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere verzekeraars is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-bandog

Wat kost een Bandog verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is beduidend goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €10,25 tot €41,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Meerdere elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw viervoeter. Ook spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €6,05 per maand. Eenvoudig weten wat de verzekering voor jouw Bandog precies kost? Navigeer naar een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Suggestie: verzekering Amerikaanse Bulldog afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Bandog verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket aangetroffen die goedkoop is, of met een dekking die bij jou past? Normaliter werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Gaat het om een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Bandog

Ingreep Prijzen
Consult €32
Consult weekend / avond €69
Chippen €43
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €69
CT-scan €140
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €75

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Bandog (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken essentiële variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je vindt dan al snel een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de premie Echter, de ene polis is de ander niet. Het vertrekpunt moet zijn simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt vaccinaties wel of niet vergoed? En hoe zit het met gedragstherapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.400 en 4.600. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Maar andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €75, het procentuele eigen risico ligt rond de 30%. Check ook alles over een Australian kelpie verzekering.

Dierenverzekering Bandog vergelijken juni 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik de beste of goedkoopste verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Bandog vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn o.a. het ras, gewicht, postcode, medisch verleden, leeftijd. Verderop bekijk je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Hond, kat, papegaai en konijn
Online account

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
Tot €5000 dekking
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
Basis, Plus en Top
Goede adviseur

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
50% vergoeding mogelijk
Alle honden welkom

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Uitgebreide dekking
Online afsluiten

aegon-verzekering

Aegon

Scherpe premie
Korte wachttermijn
Hoge klanttevredenheid

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De erkende aanbieders gaat uit van een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, CT-scans, opname + verblijf in kliniek of pillen. Normaliter wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen kies je zelf het eigen risico. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: Inshared huisdier polis.

Aanvullende verzekering
Het gros van de maatschappijen bieden daarnaast unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Bandog afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!