Barbet verzekeren? Een huisdierverzekering voor je hond vanaf €9 per maand

De Barbet staat voor geweldig veel toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Barbet biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld echo of scintigrafie. Assuradeurs als Hema en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.300 tot en met € 3.900. Aan de hand van deze pagina vergelijk je erkende Barbet verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Barbet is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard wil je het beste voor jouw viervoeter. Geholpen door een dierenverzekering garandeer je het diertje van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Steeds vaker maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.000 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €6,1 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €70), maar mogelijk ook thuis (vaak €115). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Wat het afscheid aangaat zijn er diverse opties: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Barbet geen puppies meer kan verwekken. Het positieve effect is: een rustiger dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €290. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere verzekeraars is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-barbet

Wat kost een Barbet verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is veel goedkoper dan een polis voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €11,75 – €38,5 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel factoren zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het ras. Ook kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €7,75 per maand. Vandaag nog weten wat de verzekering voor jouw Barbet nu echt kost? Selecteer een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Amerikaanse Cocker Spaniel afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een goede Barbet verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking gevonden die goedkoop is, of die jij betrouwbaar acht? Grofweg gaat het zo:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Betreft het een kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Barbet

Situatie Tarieven
Consult €45
Consult weekend / avond €74
Chippen €43
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €144
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €72,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Barbet (reu of teef? Hieronder vind je verschillende factoren waar je op moet letten bij het vinden van de juiste polis. Tip: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het ras/kruising van de hond bepalen de de premie Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Analyseer zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Wordt bloedonderzoek wel of niet vergoed? En welke garanties zijn er met MRI-scan?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.400 – 5.300. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €175, percentages zijn rond de 30%. Bekijk ook de opties voor een Australian shepherd verzekering.

Dierenverzekering Barbet vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Barbet vergelijken. Hier tref je aanbieders als Hema. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als het ras, postcode, medisch verleden, geslacht, leeftijd. Hieronder tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Kies je eigen dekking
Ruim aanbod pakketten
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Ook heupen en ellebogen
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Ook aansprakelijkheid
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Buitenlanddekking
50% vergoeding mogelijk
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Castratie
Thuiswinkel waarborg
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
Geen erfelijke ziektes
Hoge klanttevredenheid

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De genoemde partijen werken met een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, een ingreep of andere hulpmiddelen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. In sommige gevallen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Niet zelden kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: HEMA huisdier polis.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het gros van de aanbieders bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Tand-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Barbet afsluiten? Gegarandeerd een scherpe verzekeringspremie van een dierenverzekering!