Australian shepherd verzekeren? Een verzekeringspolis voor een hond al vanaf €8 per maand

Jouw eigen Australian shepherd betekent ontzettend veel toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een ongeluk krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen je hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Australian shepherd is dan erg welkom. Vanaf €5,00 verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld vaccinaties en huidallergie behandeling. Maatschappijen als Ohra en lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 en €4.300. Op deze webpagina vergelijk je alle Australian shepherd verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Australian shepherd is jou heel wat waard. Uiteraard streef je naar het beste voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering garandeer jij jouw huisdier van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over een forse nota. Bij veel aanbieders kan je terecht bij een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.300 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Ook voor kruisingen
 • Vrije keuze dierenarts
 • Beginnend bij €7,35 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ernstig ziek? Dan is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €70), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €115). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Wat het afscheid aangaat heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Australian shepherd geen puppies meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €255. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere polissen is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-australian-shepherd

Wat kost een Australian shepherd verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw viervoeter verzekeren is stukken voordeliger dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €15,5 en €27 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Een aantal onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras of de kruising van het dier. Vanzelfsprekend spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €9,35 per maand. Ogenblikkelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Australian shepherd concreet kost? Selecteer een assuradeur, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Check ook: verzekering American Bully afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Australian shepherd verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket aangetroffen die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? In de regel gaat het zo:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Australian shepherd

Ingreep Kosten
Consult €41
Consult weekend / avond €66
Chippen €47
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €144
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €70,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een puppy verzekering afsluiten voor de Australian shepherd (reu of teef? Graag noemen we belangrijke onderdelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Tip: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Er is dan meestal wel een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Jouw premie
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen de de hoogte van de premie. Let op, de tarieven liggen zeer uiteen. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle behandelingen en pillen worden vergoed bij elk ras. Achterhaal zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt transponder plaatsen vergoed of niet? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor lepto en/of DHP vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.100 t/m 3.900. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Een aantal andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%, afhankelijk van het pakket. Mogelijk ook relevant: Anglo Francais de Petite Venerie verzekering.

Dierenverzekering Australian shepherd vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu de best geteste verzekering? Via de vergelijkingstool kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Australian shepherd vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal dier & zorg. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn zaken als leeftijd, postcode, geslacht, gewicht, medisch verleden. Hieronder bekijk je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide vergoeding
Hond, kat, papegaai en konijn
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
Bewust of Comfort
Online declareren

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Ook andere verzekeringen
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
Medische kosten tot €3.500
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Binnen 5 minuten geregeld
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
€3.500 euro per jaar
Vele tevreden klanten

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De grote aanbieders hanteert een basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. In sommige gevallen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: AEGON huisdierenverzekering.

Aanvullende hondenverzekering
De nationale aanbieders hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-module
 • Ct-scans

Verzekering Australian shepherd afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!