Basenji verzekeren? Een verzekeringspolis voor uw hond vanaf €7,5 per maand

Jouw Basenji geeft jou geweldig veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of er kan iets anders gebeuren. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Basenji is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld fysiotherapie of kennelhoest vaccinatie. Maatschappijen als Inshared en verschillende andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.000 oplopend tot €3.600. Op deze webpagina bekijk je Nederlandse Basenji verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Basenji is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs streef je naar optimale zorg voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering verzeker je het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. In zo’n geval een forse nota. Doorgaans kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €3.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al vanaf €5,95 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €95), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €165). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Ten aanzien van het afscheid heb je enkele opties: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Basenji geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een minder dominant dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €205. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere verzekeraars is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-basenji

Wat kost een Basenji verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een huisdierenverzekering is vele malen goedkoper dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €11,5 en €39,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Verschillende aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Uiteraard wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €5,5 per maand. Gemakkelijk weten wat de verzekering voor jouw Basenji concreet kost? Kies een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van juli 2024. Je kunt ook direct een verzekering Amerikaanse ToyTerrier afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Basenji verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking tegengekomen die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaliter gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Basenji

Situatie Tarieven
Consult €32
Consult weekend / avond €67
Chippen €41
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €157
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Basenji (reu of teef)? We onderscheiden eeneen aantal factoren die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd beïnvloeden de premie Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. De basis is een gedegen prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk grondig wat er vergoed wordt. Niet alle behandelingen en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Controleer nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Is kennelhoest vaccinatie wel of niet vergoed? En hoe zit het met puppie vaccinatie?

3. Max. vergoeding p/jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.000 t/m 5.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €75, bij een percentage ga je vaak richting de 20% of meer. We hebben ook info over: Australische terrier verzekering.

Dierenverzekering Basenji vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Basenji vergelijken. Je leest alles over bijv. Hema. Onderdelen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld leeftijd, postcode, gewicht, medisch verleden, geslacht. Hieronder lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Verblijf in kliniek
4 pakketten
Declaren via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
Dier & Zorg label
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Basis, Plus en Top
Ook je pup verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
We all benefit
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Eenvoudig verzekerd
Begrijpelijk

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Looptijd: 1 jaar
Ook je pup verzekeren

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale assuradeurs werken met een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. In het algemeen is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: OHRA huisdier dekking.

Aanvullende hondenverzekering
Het merendeel van de verzekeringsbedrijven hebben de mogelijkheid voor extra aanvullende verzekeringen. De premie zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Basenji afsluiten? Betrouwbare en aantrekkelijke verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!