Basset artesien normand verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden al vanaf €8,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Basset artesien normand staat synoniem voor een hoop gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw hond kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Basset artesien normand biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan fysiotherapie en fysiotherapie. Assuradeurs als Ohra en andere aanbieders staan garant voor bedragen tussen de €1.400 tot wel €4.300. Op deze website vind je Nederlandse Basset artesien normand verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Basset artesien normand is jouw trouwe kameraad. Vanzelf streef je naar uitstekende zorg voor jouw viervoeter. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer je jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval een flinke rekening van de arts. Vaak kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €3.500 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Beginnend bij €7 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €85), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €140). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Wat het afscheid aangaat zijn er diverse varianten: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie of Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Basset artesien normand zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €200. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere aanbieders is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-basset-artesien-normand

Wat kost een Basset artesien normand verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw hond verzekeren is vele malen betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €11,25 tot €25,5 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Bovendien spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,95 per maand. Binnen een paar minuten weten wat de verzekering voor jouw Basset artesien normand nu echt kost? Navigeer naar een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Je kunt ook direct een verzekering Amerikaanse Waterspaniel afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Basset artesien normand verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket gespot die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaal gesproken krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Basset artesien normand

Ingreep Onkosten
Consult €43
Consult weekend / avond €60
Chippen €43
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €75
CT-scan €151
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €65,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Bezig met een puppy verzekering voor de Basset artesien normand (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken een aantal variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je vindt dan al snel een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de hoogte van de premie. Maar, prijzen verschillen nogal per aanbieder. De basis is het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Bekijk goed wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle aandoeningen en medicijnen zitten in het basispakket. Controleer grondig de polisvoorwaarden. Is MRI-scan ook gedekt? En wat kan ik verwachten omtrent fotodynamische therapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.100 t/m 3.800. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere polissen vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 30%. Bekijk ook de opties voor een Azakwakh verzekering.

Dierenverzekering Basset artesien normand vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Deze tijd is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Geholpen door de vergelijkingstool kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Basset artesien normand vergelijken. Je leest alles over bijv. Inshared. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn o.a. geslacht, gewicht, het ras, medisch verleden, postcode. Hieronder ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
Handig dierenadvies
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Tel: 072-5180280
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Zelf dierenarts kiezen
Geen kleine lettertjes

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
Medische kosten tot €3.500
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

14 dagen bedenktijd
Eenvoudig verzekerd
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Met buitenland
Gemoedsrust

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De nationale partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Hiermee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een intensieve opname of geneesmiddelen. Standaard wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Meestal zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Lees meer over: Reaal huisdier dekking.

Aanvullende hondenverzekering
Het merendeel van de partijen bieden daarnaast unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Tandheelkunde
 • Bloedonderzoek

Verzekering Basset artesien normand afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!