Azakwakh verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden vanaf €6 per maand

Jouw trouwe Azakwakh betekent onmetelijk veel vriendschap. Het is onderdeel van jouw leven. Het is geen populair onderwerp: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een tegenslag krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Azakwakh biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld tumor medicatie en Europese medische zorg. Verzekeraars als Ohra of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €2.000 tot en met € 4.700. Aan de hand van deze pagina tref je erkende Azakwakh verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Azakwakh is jouw maatje. Natuurlijk wens je het beste voor jouw hond. Met een dierenverzekering verzeker jij jouw huisdier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. In zo’n geval een flinke rekening van de arts. Vaak ben je gewoon welkom bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €4.500 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €5,6 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ernstig ziek? In zo’n geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €75), maar mogelijk ook thuis (circa €155). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal varianten: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Azakwakh geen puppies meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €215. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere verzekeraars is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-azakwakh

Wat kost een Azakwakh verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is flink betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €14,25 en €44,5 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Allerlei elementen hebben invloed op de prijs. Een belangrijke factor is het ras van jouw hond. Ook kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,55 per maand. Onmiddellijk weten wat de verzekering voor jouw Azakwakh nu echt kost? Selecteer een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Check ook: verzekering Amerikaans-Canadese Witte Herdershond afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Azakwakh verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een pakket gespot met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Grofweg werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Kies je voor kruising? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Azakwakh

Consult Onkosten
Consult €38
Consult weekend / avond €69
Chippen €45
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €55,5
Röntgenfoto €76,5
CT-scan €159
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering afsluiten voor de Azakwakh (reu of teef? We behandelen verschillende variabelen die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de premie per maand Let op, de ene polis is de ander niet. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer grondig wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Bekijk goed de voorwaarden van de polis. Wordt gebit schoonmaken wel afgedekt? En hoe zit het met dwang- en sondevoeding?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €2.000 t/m 3.100. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Enkele andere verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, percentages zijn rond de 8 tot 50%. Mogelijk ook relevant: Australian cattle dog verzekering.

Dierenverzekering Azakwakh vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu de best geteste verzekering? Geholpen door de huisdierenverzekering vergelijken kan je razendsnel hondenverzekering voor de Azakwakh vergelijken. Hier tref je aanbieders als Hema. Aspecten die de premie bepalen zijn zaken als postcode, medisch verleden, leeftijd, geslacht, gewicht. Hierna bekijk je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Handig dierenadvies
Alle kruisingen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Tot €5000 dekking
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Rontgenonderzoek
Ook aansprakelijkheid
Ook je pup verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
170.000 + verzekerden
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Aantrekkelijk geprijsd
Prima basisdekking
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Geneesmiddelen
Leeftijdsafhankelijk
Verantwoord verzekeren

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste assuradeurs biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of medische hulpmiddelen. Normaliter kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Ook kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Check ook: Petplan huisdier polis.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De nationale verzekeraars bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Azakwakh afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie van een dierenverzekering!